"Küçük esnaf çözüm bekliyor"

“Küçük esnaf çözüm bekliyor”
 Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı İbrahim Durgut, küçük esnafın salgın sonrası piyasaya dönüşü için planlamaların bugünden yapılması gerektiğine dikkat çekti.Bu süreçle ilgili bugünden...

 


Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı İbrahim Durgut, küçük esnafın salgın sonrası piyasaya dönüşü için planlamaların bugünden yapılması gerektiğine dikkat çekti.


Bu süreçle ilgili bugünden hasar tespitinin yapılarak önce süreci atlatacak salgın sonrasında da piyasaya geri dönüşünü sağlayacak planlamanın yapılmasını gerektiğine vurgu yapan Durgut, “Yapılacak ekonomik desteklerde geç kalınmaması gerekli. İşveren ve zorunlu izinde olan çalışanlara kredi ve kredi ertelemesinin ötesinde geç kalınmadan karşılıksız ekonomik destek paketi sağlanmalı. Verilecek kredilerde, Kredi Garanti Fonu komisyon olarak aldığı %07,50 oranındaki komisyonu bu süreçte almamalı.” dedi.


Covid-19 küresel salgını sonrası Türkiye’de açıklanan ekonomik desteklerin uygulama aşamasında sorunlar oluştuğu ve bu sorunların sektörün önüne konulan yeni koşullardan kaynaklandığını söyleyen İbrahim Durgut “Koşullar gittikçe ağırlaşmakta ve bir an önce önlem alınmalı. Aksi durumda hem ekonomik olarak, hem de sağlık açısından çok zor günler bizleri beklemekte.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.