"Toplum sağlığı için kurallara uyalım"

“Toplum sağlığı için kurallara uyalım”
Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, eldiven ve maske gibi hijyen maddelerinin atıkları konusunda uyarılarda bulundu.Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada; kurum, kuruluş ve işletmelerin...

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, eldiven ve maske gibi hijyen maddelerinin atıkları konusunda uyarılarda bulundu.


Tepebaşı Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada; kurum, kuruluş ve işletmelerin bina ve yerleşkelerinde oluşan maske, eldiven ve diğer kişisel hijyen malzemesi atıklarının, diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi amacıyla bina girişi ile ortak kullanım alanlarına ayrı kapaklı ekipman yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Söz konusu ekipmanda sadece maske, eldiven ve diğer kişisel hijyen malzeme atıklarının biriktirileceğini gösteren yazı veya resim bulunması gerektiği belirtti. Yetkililer ayrıca yayımlanan genelge doğrultusunda bu atıkların, ekipmanların dörtte üçü dolduğunda ağzı sıkıca kapatılarak ikinci torbaya alınması gerektiğini kaydetti. Atık üzerindeki virüsün hayatta kalma olasılığını en aza indirmek için atık torbalarının, en az 72 saat süreyle diğer insan ve hayvanların erişemeyeceği güneş almayan otopark, depo gibi yerlerde bekleterek Tepebaşı Belediyesi tarafından belirlenen çöp toplama saatlerinde çıkarılması gerekiyor.


TOPLUM SAĞLIĞI İçİN KURALLARA UYALIM


Vatandaşlardan genelgede belirtilen uyarılara uyulmasını isteyen yetkililer, tek kullanımlık maske, eldiven, mendil vb. kişisel hijyen malzemesi atıklarının yırtılmaya dayanıklı plastik çöp poşetlerinde küçük miktarlar halinde toplanmasını da istedi. Ağzı sıkıca kapatılan çöp torbalarının yırtılma riskine karşı ikinci torbaya koyulması öneriliyor. Atık üzerindeki virüsün hayatta kalma olasılığını en aza indirmek için de atık torbalarını, en az 72 saat süreyle diğer insan ve hayvanların erişemeyeceği oda veya balkonda bekletmek gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.