Ölüm havuzuna 426 itiraz

Ölüm havuzuna 426 itiraz
 Siyanür havuzlarının yapılmaması için ÇED raporuna karşı toplanan imzalar Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. ESÇEVDER “Bu havuzlar yapılırsa tarım ve hayvancılık biter” derken, Muhtar “Ölüm fermanız...

 


Siyanür havuzlarının yapılmaması için çED raporuna karşı toplanan imzalar Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. ESçEVDER “Bu havuzlar yapılırsa tarım ve hayvancılık biter” derken, Muhtar “ölüm fermanız hazırlanıyor” diye konuştu.


 


Kaymaz’da kurulması planlanan maden atık depolama tesisisin çED raporuna karşı Kaymaz’da toplanan 426 imza ile birlikte itirazda bulunuldu. İmzalar ve itiraz dilekçesi Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.


 


Sivrihisar İlçesi Kaymaz Mahallesinde Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan 2. Maden Atık Depolama Tesisi projesi çED (çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporuna 426 itiraz dilekçesini Kaymaz Muhtarı Bayram Canıgür ile Eskişehir çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESçEVDER) Başkanı Sadık Yurtman, çevre Şehircilik il Müdürlüğüne teslim etti.


TARIM HAYVANCILIK öLECEK


Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ESçEVDER Başkanı Sadık Yurtman, “Kaymaz Mahallesinde yapılması planlanan Atık Depolama Tesisi 700.000 m³ malzeme patlatılarak 1.757.900 m³  Atık Depolama Tesisi Kaymaz Mahallesinin Tarım ve Mera alanlarına zarar verecek ve tarım ve hayvancılığı öldürecektir.


çED raporunda Kaymaz Merkezine 2.000 metre olarak gösterilmesine rağmen Atık Depolama tesisi konutlara çok yakınlaşmakta ve atık havuzunda Arsenik olacağından TUBİTAK – MAM tarafından tehlikeli olarak tanımlanmıştır.


KAYMAZ’IN öLüM FERMANI


3 yıl kullanım ömrü olacak olan bu atık havuzunun Damdamca Tepesi veya Kızılağıl mevkinde olması Kaymaz’dan uzaklaşması açısından uygun olacağı daha önce de gündeme getirilmişti.” Dedi.


Kaymaz Mahallesi Muhtarı Bayram Canıgür de “Kaymaz da halk kanserden ölürken birde siyanürlü atık havuzu bizim ölüm fermanımız olacaktır, hayvancılığımız ve tarımımız yok olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.