İş dünyası şaşkın!

İş dünyası şaşkın!
 Valiliğin talebi üzerine ETO ve ESO üyelerine mesaj göndererek, maske ihtiyaçlarının bedeli karşılığında valilik tarafından temin edileceğini bildirdi. Maskelerin ücretsiz dağıtılma kararı varken, bu durum şaşkınlık...

 


Valiliğin talebi üzerine ETO ve ESO üyelerine mesaj göndererek, maske ihtiyaçlarının bedeli karşılığında valilik tarafından temin edileceğini bildirdi. Maskelerin ücretsiz dağıtılma kararı varken, bu durum şaşkınlık yarattı.


 


Corona virüsü tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maskelerin para ile satılmasının yasaklandığını duyurmasına rağmen valilikler aracılığıyla sanayici ve tüccarlara ücreti karşılığında maske satışı yapılacağı öne sürüldü. Eskişehir Valiliği tarafından Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası aracılığıyla üyelerine gönderilen mesaj şaşkınlık yarattı.


MESAJDA BEDELİ KARŞILIĞI İFADESİ


Gönderilen mesajda 10 ve üzeri çalışana sahip işyerlerine valilik aracılığıyla bedeli karşılığında maske temin edileceği belirtildi. Sanayici ve tüccarlara gönderilen mesajda “Sayın üyemiz, COVID-19 nedeniyle toplu işyerlerinde maske zorunlu hale gelmiştir. Teminde sıkıntıları önlemek için maskeler, 10 üzeri çalışana sahip işyerlerine Valilikler aracılığıyla bedeli karşılığı temin edilecektir. Maske taleplerinizin valiliğimize iletilmek üzere bildirmenizi rica ederiz” ifadelerine yer verildi.


VALİLİK YETKİLİLERİ; BAKANLIĞIN çALIŞMASI”


Eskişehir Valilik yetkilileri ise, çalışmanın Sağlık Bakanlığı’nın bir çalışması olduğunu, 81 il valiliğine aynı yazının gönderildiğini belirtip; “Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi vatandaşlarımıza maskeler ücretsiz verilecek. Talepleri doğrultusunda PTT aracılığıyla maskeleri adreslerine teslim edilecek. Sağlık Bakanlığı’nın 81 ilde yaptığı uygulamada, 10 kişiden az işçisi olan işyerlerine ücretsiz maske verilecek. 10 kişiden fazla çalışanı olan işyerleri de maskeleri fahiş fiyattan almamaları için böyle bir uygulamaya gidilmiştir.” Dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.