Köşe bucak korona avı

Köşe bucak korona avı
Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele sürecinde görevlendirilen filyasyon ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Eskişehir’de hastalığın tespit aşamasında 82 filyasyon ekibi bulunurken, toplam...

Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele sürecinde görevlendirilen filyasyon ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Eskişehir’de hastalığın tespit aşamasında 82 filyasyon ekibi bulunurken, toplam 164 kişi sahada görev alıyor.

"KORONA VİRüSE KARŞI DEDEKTİF GİBİ çALIŞIYORLAR"
çeşitli dallarda sağlık çalışanlarından oluşan filyasyon ekipleri, ilk olarak virüs testi pozitif çıkan hastaların verdiği bilgiler neticesinde hastanın temas ettiği kişilerle iletişim kuruyor. Ardından koruyucu tulum, gözlük, maske ve eldiven giyen ekipler, belirlenen adreslere giderek bu kişilerden numune alıyor. Alınan numuneler laboratuvarlara teslim edildikten sonra filyasyon ekibinin yaptığı çalışma sonuçları uzman kişilerden oluşan kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor. Filyasyon birimlerinde değişik branşlarda birçok sağlık çalışanı görev alırken, ekipler görevlerini titizlikle yerine getiriyor. Korona virüsün yayılmasını engellemek için yoğun çaba gösteren ekipler adeta dedektif gibi çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.