Kamyoncu normal günleri bekliyor

Kamyoncu normal günleri bekliyor
 Korona virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biride nakliyatçılık oldu. Tüm dünyada etkisini sürdüren salgın sebebiyle fabrikaların kapatılması üretimin adeta durma noktasına geldiği şu günlerde nakliye sektörü...

 


Korona virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biride nakliyatçılık oldu. Tüm dünyada etkisini sürdüren salgın sebebiyle fabrikaların kapatılması üretimin adeta durma noktasına geldiği şu günlerde nakliye sektörü de can çekişiyor.


 


2 ay önce başlayan durgunluğun devam etmesi üzerine kamyoncu esnafı çareyi kontak kapatmakta buldu. Eskişehir Sınırlı Sorumlu Taşıyıcılar Kooperatifine ait otopark işsizlik nedeniyle yola çıkamayan kamyonlar ile doldu. Taşımacılık sektörünü can çekiştiğini belirten Eskişehirli kamyoncular, aylardır yola çıkamadıklarını ifade ederek sektörün tükenme noktasına geldiğini söylediler. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Eskişehir’deki birçok fabrikanın kapısına kilit vurulduğuna dikkat çeken kamyoncu esnafı “Araçlarımız günlerden beri kooperatif bahçesinde bekliyor. Fabrikalarda üretim durdu. Yola çıkan yok denecek kadar az. Birçoğumuzun borcu var. Kredi alarak borçlarımız kapatmaya çalışıyoruz. Kamyoncu esnafı çok zor durumda. Borcunu ödeyemeyen esnaf ekmek teknesini satılığa çıkartıyor. Sonumuz hiç de iyiye gitmiyor” diye dert yandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.