MÜSİAD "Zimem Defteri"satın aldı

MÜSİAD “Zimem Defteri”satın aldı
 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesi Başkanı Hakan Duman ve Yönetim Kurulu üyeleri eski bir Osmanlı geleneği olan Zimem (Veresiye)  Defteri uygulamasını yeniden hayata geçirdi. MÜSİAD, mahalle...

 



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MüSİAD) Eskişehir Şubesi Başkanı Hakan Duman ve Yönetim Kurulu üyeleri eski bir Osmanlı geleneği olan Zimem (Veresiye)  Defteri uygulamasını yeniden hayata geçirdi.


 


MüSİAD, mahalle esnafını ziyaret ederek, 6 Bakkal ve 1 Eczanenin veresiye defterini satın alarak dar gelirli ailelerin borçlarını kapattı.


MüSİAD Eskişehir Şubesi Başkanı Hakan Duman yaptığı açıklamada “Bir Osmanlı Geleneği olan ve önceki  dönemlerden itibaren MüSİAD tarafından uygulanan bu anlamlı geleneği İlimizde de yaşatmak istedik. Zimem Defteri uygulamasını şehrimizde MüSİAD üyeleri olarak hayata geçirdik. Alan elin veren eli, veren elin alan eli bilmediği kimsenin incinmediği bir uygulamadır. Emeği geçen hayır sahibi MüSİAD Eskişehir Şube üyesi işadamlarımıza teşekkür ederiz” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.