Maske üretimi son aşamada

Maske üretimi son aşamada
 Eskişehir Sanayi Odası iştiraki ESABİGEM A.Ş., üniversite öğretim üyelerinin Sars virüsüne karşı geliştirdiği teknolojinin patent ve araştırmalarını raftan indirerek ticarileşmesi için çalışmalar başlattı. Üretimi...




 


Eskişehir Sanayi Odası iştiraki ESABİGEM A.Ş., üniversite öğretim üyelerinin Sars virüsüne karşı geliştirdiği teknolojinin patent ve araştırmalarını raftan indirerek ticarileşmesi için çalışmalar başlattı.
üretimi gerçekleştirilen ileri teknoloji ve yüksek koruyucu özelliği bulunan malzemenin çalışmalarına uzun süre önce başlandığını belirten Nanotech Şirket Müdürü ve Eskişehir Teknik üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Doğan ise, geliştirilen ürünün yoğun bir ar-ge süreci ile oluşturulduğunun altını çizdi.


Nanotech katılımıyla, “TRcoating” adında sağlık alanında biyo-malzemeler konusuna odaklanmış yeni bir oluşum başlattıklarının da üzerinde duran Doğan, Nanotech ve TRcoating işbirliği içerisinde, Eskişehir Sanayi Odası ve ABİGEM öncülüğünde, Covid19 salgını ve giderimi konusunda hızlıdan çalışmalara odaklandıklarını ifade ederek, “Koruyucu nitelikte nanoteknolojik antimikrobiyal maske, önlük gibi ürünler üzerinde uygulamalar yaptık ve söz konusu ürünlerin üretimine başlayacağız. üniversite sanayi işbirliğine örnek teşkil eden bu çalışma ile teknoparkımızda Ar-Ge’si yapılıp üretimine başlanılan ileri teknoloji ürünlerimiz, Sanayi Bakanlığımız, TüBİTAK ve devamında Eskişehir Sanayi Odamız desteği ile sağlıklı bir toplum için pandeminin yayılmasını önleyecek nitelikte ürünler haline getirilmiştir. ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.