"Gezi Parkı artık bir demokrasi mirasıdır"

“Gezi Parkı artık bir demokrasi mirasıdır”
 Bundan 7 yıl önce Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu darp edilen ve daha sonra tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan...

 


Bundan 7 yıl önce Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu darp edilen ve daha sonra tedavi gördüğü Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Anadolu üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz unutulmadı.


KARANFİLLER KONULDU


Eskişehir’de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türk Tabipler Birliği (TTB) ile Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından düzenlenen ama etkinliği dün akşam Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği sokakta gerçekleştirildi. Düzenlenen anma etkinliğine Korkmaz’ın yakınları, komite temsilcileri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluş üyeleri katıldı. Etkinlik, Korkmaz’ın darp edildiği sokağa karanfillerin bırakılmasıyla başlayan anma etkinliğinde daha sonra basın açıklamasına geçildi.


TARİHSEL BİR MİRAS


CHP Milletvekilleri Utku çakırözer ve Jali Nur Süllü ile birlikte bazı siyasi parti il başkanları, yöneticileri, pek çok STK’nın başkan ve yöneticilerinin katıldığı anmada açıklamayı yapan isim  KESK Eğitim Sen Kadın Sekreteri özge Akgül Ayaz oldu.


Gezi’nin yakın tarihin en önemli demokrasi mücadelelerinden birisi olduğunu hatırlatan Ayaz, “Gezi romantik bir nostalji değildi, olmayacak ve bağımsız demokratik Türkiye mücadelemizin içinde tarihsel bir miras olarak yaşamaya devam edecektir.” Dedi.


öZGüRLüK MüCADELESİ BİTMEYECEK


Aradan 7 yıl geçtiği halde Gezi direnişinin taleplerinin hala taptaze durduğunu söyleyen Ayaz; “çünkü sermaye sahipleri ile rant çevreleri kentlerin, doğanın talanından vazgeçmiyor. çünkü halkın, gençlerin ne dediğine kulak asmadan baskı ve sömürü politikalarını koyulaştıran siyasi iktidar dayatmaya devam ediyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar işçi ve emekçilerin, gençlik ve kadınların özgürlük mücadelesi durdurulamıyor. Gezi’nin değerleri, korona virüse rağmen zorla fabrikaya sokulan işçilerin grevinde, şiddete uğrayan kadınların direnişinde, derelerine ve topraklarına sahip çıkan köylülerin mücadelesinde, gençlerin eşit eğitim ve güvenli gelecek mücadelesinde yaşamaya devam ediyor.” Diye konuştu. Anma etkinliği açıklamanın ardından atılan sloganlar eşliğinde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.