"Yasta değil isyandayız"

“Yasta değil isyandayız”
 Demokratik Kadın Platformu, eski eşi tarafından sokak ortasında uğradığı satırlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Tuğba Arslan için Adliye Binası önünde bir araya gelerek kadın şiddetine tepki gösterdi. Kadınlar,...







 


Demokratik Kadın Platformu, eski eşi tarafından sokak ortasında uğradığı satırlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Tuğba Arslan için Adliye Binası önünde bir araya gelerek kadın şiddetine tepki gösterdi. Kadınlar, “Ayşe Tuba son olmadı, kadınlar sokak ortasında, evde, iş yerinde erkekler tarafından öldürülmeye devam ediliyor.” Dedi.


 


öte yandan Arslan cinayetine ilişkin savcılık tarafından da müteala verildi. Ayşe Tuba Arslan’ın 3’üncü duruşmasında sanık hakkında, ‘tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirilerek öldürme’ suçundan ceza verilmesi talep edildi. Ayrıca sanık hakkında haksız tahrik indirimi de istenmedi.



Eskişehir’de görülen Ayşe Tuba Arslan’ın 3’üncü duruşmasında ‘tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirilerek öldürme’ suçundan ceza verilmesi yönünde mütalaa kararı verildi. Görülen duruşmanın ardından avukatlar ile Ayşe Tuba’nın anne ve babası tarafından adliye önünde açıklama yapıldı. İlk olarak konuşan Avukat Pınar çelik Arpacı, verilen mütalaanın doğru olduğunun ifade ederek, “Yargılamada örnek bir mütalaa ile karşılaştık. Aslında iddianamede istenen suçlar açısından bir mütalaa verildi. Tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirilerek bir ceza verilmesini istedi savcılık. Haksız tahrik indirimi istemedi. Bizim için bu çok önemli. çünkü tüm kadın cinayeti davalarında cinayetin neden işlendiği konusunda bir boşanma davası gibi yargılama görüyoruz” dedi.

“YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ”


Ayşe Tuğba Arslan davasını takip eden platform üyeleri de,  duruşma öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.


Platform adına konuşan Songül Argünağa, bugün Ayşe Tuba Arslan için adalet istemeye üçüncü kez geldiklerini söyledi.


Yasta değil, isyanda olduklarını vurgulayan Argünağa, “Ayşe Tuba son olmadı, kadınlar sokak ortasında, evde, iş yerinde erkekler tarafından öldürülmeye devam ediyor. Kadınlar yaşam hakkı için mücadele ediyor, bugün yeniden hatırlatıyor ve haykırıyoruz! İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar son bulsun ve etkin olarak uygulansın! Adalet Bakanlığı, kadına yönelik şiddet suçlarında uzlaşma uygulamasından derhal vazgeçsin! Uzlaştırdıkları erkekler kadınları katlediyor! 6284 sayılı kanunun uygulama sorunları çözülsün!Kadın cinayetlerinde iyi hal ve tahrik indirimi ile cezasızlık politikası son bulsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.