"Güneş çarpmaları ölüme neden olabilir"

"Güneş çarpmaları ölüme neden olabilir"
Özel Ümit Batıkent Hastanesi  Acil Servis Uzmanı Doktor Ünal Tetik, sıcak havalarda güneş çarpmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Güneş çarpması fark edilmezse çok ciddi sıvı kayıpları nedeniyle komaya, ölüme...





özel ümit Batıkent Hastanesi  Acil Servis Uzmanı Doktor ünal Tetik, sıcak havalarda güneş çarpmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Güneş çarpması fark edilmezse çok ciddi sıvı kayıpları nedeniyle komaya, ölüme kadar gidebilecek sonuçlar yaşanabilir, beklemeden acile gidilmelidir” dedi.

 


 


Sıcak havaların en çok yaşlı, çocuk ve kronik hastaları etkilediğini belirten Dr. ünal Tetik, “Ancak özellikle güneşin çok dik geldiği saatlerde herhangi bir koruma olmadan duran sağlıklı bireylerde de çok ciddi sonuçları olan güneş çarpmaları yaşanabiliyor” şeklinde konuştu.
Vücudun yüzde 65-70’inin sudan oluştuğunu dile getiren Dr. Tetik, “40-50 dereceler öldürücü derecelerdir. Yaz aylarında su kaybımız artar, özellikle kalp, şeker, astım hastalarında sıvı kaybı sonucunda denge bozulacağı için baş dönmeleri, ani komalar gibi ciddi sorunlar görülebilir, ileri yaştakiler de çok dikkatli olmalı, özellikle güneşin dik geldiği saatlerde 10.00 -16.00 arasında dışarı çıkılmamalı çıkılacaksa da güneş kremi kullanılmalı, şapka ve gözlük mutlaka takılmalı” diye konuştu.
Sıvı kaybı ve yüksek ısıya bağlı olarak, yüksek ateş, baş ağrısı halsizlik, baygınlık gibi şikayetlerin güneş çarpması belirtisi olduğunu aktaran Acil Servis Uzmanı Dr. Tetik, “Güneş çarpması fark edilmezse çok ciddi sıvı kayıpları nedeniyle komaya, ölüme kadar gidebilecek sonuçlar yaşanabilir, beklemeden acile gidilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.