Murat Dağı kurtuldu

Murat Dağı kurtuldu
 Eskişehir ve bölgesinin oksijen deposu olan ve içme suyu kaynağının yer aldığı Murat Dağı’nda altın aranmasına ilişkin “ÇED Raporuna gerek yoktur” kararı bölge mahkemesi tarafından bozulmuştu. Aynı karar, Danıştay’dan...

 


Eskişehir ve bölgesinin oksijen deposu olan ve içme suyu kaynağının yer aldığı Murat Dağı’nda altın aranmasına ilişkin “çED Raporuna gerek yoktur” kararı bölge mahkemesi tarafından bozulmuştu. Aynı karar, Danıştay’dan da onay alınca, Murat Dağı da kurtulmuş oldu.


 


Yaşanan gelişmeye dair açıklamalarda bulunan İyi Parti Eskişehir Milletvekili Aslan Kabukcuoğlu, Danıştay’ın kararı ile Murat Dağı’nın talandan kurtulduğunu anlattı.


Kabukcuoğlu yaptığı açıklamada; “Başta Gediz Havzası olmakla birlikte Büyük Menderes ve Sakarya Havzalarını sulayan, Porsuk çayı da dâhil, 8 ayrı su koluna kaynaklık eden, 130863 hektarormanlık bölgesiyle Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyon ve Bölgenin oksijen deposu olan Murat Dağı, çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “çED Gerekli Değildir”  kararıyla altın madeni faaliyetlerine açılarak yok edilmek istendi. Bölgenin milletvekilleri olarak Kütahya İl Teşkilatımızla Murat Dağına gittik. Yerinde incelemeler yaptık. Vatandaşlarımızın, dağdan geçimini sağlayan yöre halkının ve 116 endemik bitki türünü içeren ekosistemin yanında durduk. Bakanlık duymazdan geldi. En temel insan hakkı olan sağlık bir çevrede yaşama hakkını hiçe saydı. Bu karara bölge halkı, barolar ve çok sayıda yurttaş itiraz etti. Bizler meclis araştırması önergesi istedik, konuyu genel kurul konuşmalarımızla gündemde tutuk. Kütahya İdare Mahkemesi “çED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan davada vatandaşlarımızı haklı buldu ve kararı iptal etti. Bakanlık bunun üzerine Danıştay’a itirazda bulundu ve Danıştay bu itirazı reddetti. AK Parti iktidarı doğayı, ağacı madene terk etmek için uğraşırken, bölge halkı ve bizler Murat Dağı’nı kurtarmak için uğraştık ve Danıştay’ın kararı onamasıyla Murat Dağı bu talandan kurtuldu.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.