EOSB; "İhracat artışa geçti"

EOSB; “İhracat artışa geçti”
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Sanayimiz tüm gücüyle üretiyor, ihracat pazarlarımız tekrar hareketleniyor ve buna bağlı olarak da ihracatımız artıyor” dedi.Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Türkiye...

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Sanayimiz tüm gücüyle üretiyor, ihracat pazarlarımız tekrar hareketleniyor ve buna bağlı olarak da ihracatımız artıyor” dedi.


Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan haziran ayı ihracat verileri konusunda bir açıklamada bulundu. Başkan Küpeli, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarına göre, Eskişehir’in haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 46 oranında ihracatını arttırarak, 69,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.


SANAYİMİZ üRETİYOR, PİYASALAR AçILIYOR, İHRACATIMIZ ARTIYOR


Başkan Küpeli ihracatta eski temponun yakalanmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu aktararak, “Türkiye'nin ihracatı 2020 yılı haziran ayında yüzde 15,8’lik bir artışla 13 milyar 469 milyon dolara ulaşmış durumda. Mayıs ayına göre ise yüzde 35,2 ile ihracatta rekor artış hızı elde edildiği görülüyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle son 3 aydır, dış ticaretimizde özellikle ihracatımızda önemli bir yavaşlama yaşanıyordu. Haziran ayıyla beraber ihracatımızın hızla eski temposuna dönmekte olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Haziran ayında sanayicilerimizin ve üreticilerimizin ihracatı yükseltmek, yeni pazarlara açılmak için gösterdiği büyük çabaların sonuçları rakamlara da başarı olarak yansımış durumda. Sanayimiz tüm gücüyle üretiyor, ihracat pazarlarımız tekrar hareketleniyor ve buna bağlı olarak da ihracatımız artıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.