"Bu ateş hiç sönmeyecek"

“Bu ateş hiç sönmeyecek”
 Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı öncülüğünde dernekler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ‘2 Temmuz Sivas katliamı’ nedeniyle tören düzenlendi. Komite adına konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu...

 


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı öncülüğünde dernekler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ‘2 Temmuz Sivas katliamı’ nedeniyle tören düzenlendi. Komite adına konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Kamer Ali Durur, “Bu acı ateş hiç sönmeyecek” dedi.


Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende 1993 yılında Sivas’ta katledilen 35 can anıldı.


“SİVAS’I KİMLER YAKTI?”


Komite adına konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Kamer Ali Durur, Sivas katliamı sadece Alevilere yönelik değil aynı zamanda alevi- suni çatışmasını yaratmak ve Atatürk, laik Cumhuriyet’e olan kin ve nefretin yansıması olduğunu söyledi.


Sivas’ı kimlerin yaktığını da soran Durur, “Yaşanan bu vahşetin suç ortakları kimler? Bu vahşetin suç ortakları sadece otelin önünde toplanan dinci, faşist sürülerle açıklayabilir miyiz? Aziz Nesin’in telefonuna sessiz kalanlardır. Dönemin iktidarıdır. Katilleri koruyanlar, avukatlığını savunanlardır. Katilleri yaşından dolayı serbest bırakanlardır” dedi.


“KATLİAMLARI KINIYORUZ”


Durur, “Bugün Madımakta yanmak demek; Kerbela’da, çorum’da, Maraş’ta, Gazi’de gezi de, Erzincan Başbağlar da yanmak demektir. Sivas katliamı ve insanlık suçu işlenen bütün katliamları kınıyoruz. 27 yıldır yüreklerimizi yakan katliam ateşi hiçbir zaman sönmeyecektir” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından tören sonlandırıldı.


Anma etkinliğine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP İl Başkanı Recep Taşel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.


öte yandan komite tarafından akşam saatlerinde de anma yürüyüşü düzenledi.


Göztepe Pir Sultan Abdal Parkından başlayan yürüyüş Cem evi önünde son buldu. Etkinlik şiir ve müzik dinletisi ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.