"Yarın pişman olabilirsiniz"

“Yarın pişman olabilirsiniz”
Mecliste bulunan hukukçu milletvekillerine seslenen Baro Başkanı Mustafa Elagöz, “Yarın siyasi makamlarınız bitebilir, ondan sonra geleceğiniz makamlar yine Barolar ve mesleğiniz olan avukatlık olacak” dedi.  Tabipler Odası...

Mecliste bulunan hukukçu milletvekillerine seslenen Baro Başkanı Mustafa Elagöz, “Yarın siyasi makamlarınız bitebilir, ondan sonra geleceğiniz makamlar yine Barolar ve mesleğiniz olan avukatlık olacak” dedi. 


 


Tabipler Odası Başkanı Mehmet Akif Aladağ, Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış ve SES şube yönetim kurulu üyesi baroların yapısının değiştirilmesiyle ilgili yapılacak düzenlemeye karşı olduklarını bu nedenle de baroların mücadelesinin yanında olduklarını belirtmek üzere dün Baro Başkanı Mustafa Elagöz’ü makamında ziyaret etti. 
KULAKLARINI TIKAMIŞLAR


Ziyarette konuşan Baro Başkanı Elagöz, “Geldiğimiz nokta malum. Baroların yapısının değiştirilmesiyle ilgili değişiklik uzun zamandır gündemde. Tüm barolar olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bu süreçte barolara destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bizim bu haklı ve meşru mücadelemiz sadece baroların yapısının değiştirilmesiyle ilgili değil aynı zamanda yurttaşlarımızın hak aramasında önüne konulacak engellemeyi de kaldırılmasına yöneliktir. Yarın Ankara’da büyük bir mitingimiz olacak. Bu süreçte sadece eylem değil hükümetin yetkili kişileriyle de bire bir görüştük. Uzun bir süredir Ankara’da mesai yapıyoruz. Şunu gördük. İktidar yetkilileri kulaklarını tıkamış gözlerine perde çekilmiş. İktidar milletvekillerinin de dahil bu düzenlemenin yanlış olduğunu belirtmelerine rağmen bu iradelerini oylamaya yansıtacaklarını düşünüyoruz” dedi. 


KARARINIZDAN VAZGEçİN


Meclisteki hukukçu milletvekillerine seslenen Elagöz, “Siyasi kimliklerinizi bir kenara bırakıp hukukçu kimliğinizle hareket edin lütfen. Yarın siyasi makamlarınız bitebilir, ondan sonra geleceğiniz makamlar yine Barolar ve mesleğiniz olan avukatlığa döneceksiniz. Lütfen bu tarihi sorumluluğunuzu yerine getirin. Baroların, avukatların haklı tepkilerine kulak verin. İnanmadığınız bir oylamada lütfen bu düzenleme olacak şekilde oy kullanmayın. Süreç daraldı, iktidar söylemlerimizi dinlemiyor toplumun karşı olmasına rağmen inat ediyor.  Buradan iktidar yetkililerine sesleniyorum. Verdiğiniz karardan vazgeçin. Tarih sizi yaptığınız bu şekildeki bir düzenlemeyle affetmeyecektir” ifadelerini kullandı. 


SöZ VERİYORUZ 


Tabip Odası Şube Başkanı Mehmet Akif Aladağ, “27 yıl önce insanları yakan zihniyet bugün adaletin de bir komisyona tıkarak orada yakmaya çalışıyor. Bugün biz Eskişehir sağlık meslek örgütleri olarak baronun yanındayız. Savunma hakkının yok edilmesine karşı mücadele edeceğiz. çünkü adaletin olmadığı bir yerde demokrasiden söz edilemez. Baronun yanındayız destek vereceğiz. Mücadelelerinin yanında, önünde, arkasında olacağımıza söz veriyoruz” dedi. Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış ise, “Eczacılar dası olarak barolara yapılması düşünülen düzenlemenin karşısındayız. Baroların her zaman yanındayız. Bu düzenlemenin sadece barolara sınırlı kalmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.