"Arabadan in, bisiklete bin!"

“Arabadan in, bisiklete bin!”
Dünyanın içinde olduğu Korona virüs salgınından korumak için şehir içi ulaşıma toplu taşıma araçlarının yerine bisiklet kullanımının, vatandaşlar için en sağlıklı ulaşım aracının olabileceği belirtiliyor. Korona...

Dünyanın içinde olduğu Korona virüs salgınından korumak için şehir içi ulaşıma toplu taşıma araçlarının yerine bisiklet kullanımının, vatandaşlar için en sağlıklı ulaşım aracının olabileceği belirtiliyor.



Korona virüsün yaşandığı bu süreçte bisiklet hayat kurtarabilir. ülke genelinde şehir içi ulaşımı için vatandaşların kullandığı tramvay, metro, otobüs, dolmuş gibi ulaşım araçlarında kontrollü sosyal hayatını hiçe sayıldığı zaman zaman ülkede gündem oluşturdu. Sıkça kullanıldığı toplu taşıma araçları hem sosyal mesafe hem de birçok kullanıcının temas etmesi açısından Korona virüsün yayılmasını kolaylaştırıyor. Böyle bir dönemde kişisel ulaşım araçları arasında en temizi, en sessizi ve en ekonomiği olan bisikletin kıymeti bir daha anlaşılamaya başlandı. Covid-19’u ile yaşadığımız bu günlerde uzmanlar tarafından kalabalık yerlerden kaçınılması gerektiği defalarca vurgulanırken, vatandaşlar bir türlü kalabalık yerlerinin önüne geçemiyor. Tramvay veya otobüslerde kol kola, bazıların maskesiz bile bindiği ve aynı tutanaklarını tutarak yaptığı yolculuk, toplum içinde endişe oluşturuyor.
Covid-19 sürecinde kalabalıktan korumak için başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkede vatandaşların kişisel bisikletlere yöneldiği görülüyor. Türkiye’de ise bazı vatandaşlar bu süreçte yeni yeni bisiklet kullanmaya başladı. Ancak şehirlerde ayrı bisiklet yolun bulunmadığı nedeniyle zaman zaman meydana gelen kazalar kamuoyuna korkutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.