Aman dikkat!

Aman dikkat!
 Koronavirüs tehlikesi hala kapımızın önünde durmaya devam ediyor. Normalleşme ile birlikte tedbir ve kuralları görmezden gelenler, vaka sayılarının düşmemesine neden oluyor. Eskişehir’de rakamlar hala artmaya devam ederken,...

 


Koronavirüs tehlikesi hala kapımızın önünde durmaya devam ediyor. Normalleşme ile birlikte tedbir ve kuralları görmezden gelenler, vaka sayılarının düşmemesine neden oluyor. Eskişehir’de rakamlar hala artmaya devam ederken, yetkililer  ise; “Aman dikkat!” diyerek virüsten korunmaya devam edilmesini söylüyor.


Koronavirüs salgını tüm dünyada etki göstermeye devam ediyor. Dünyanın bazı ülkelerinde pik noktasına çıkan ve on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan virüs, bundan sonraki dönemde de can almaya devam edecek gibi duruyor.


Bu yüzden bazı ülkeler virüse karşı tedbirlerini sıklaştırmaya devam ederken, normalleşme kararı alan ülkeler arasında olan Türkiye’de ise zaman zaman tedbirlere riayet edilmediği ve vakalarında bu yüzden artamaya devam ettiği gözleniyor.


Toplu kullanılan alanlara gidilmemesi ısrarla belirtilmesine rağmen, düzenlenen toplu yemekler, asker uğurlamaları, nişanlar, mevlitler ve düğünler gibi çok kişinin katıldığı alanlarda kurallara uyulmaması, rakamların bir türlü istenilen seviyelere gerilememesine neden oluyor.


ESKİŞEHİR’DE DE DURUM FARKSIZ


Birkaç kişiyle başlayan ve daha sonra yayılmaya başlayan Eskişehir’deki korona durumu da, ülkeden farksız değil. Son olarak bir pilav etkinliği ile Eskişehir’de yayılım gösterdiğini ispat eden virüse karşı bu yüzden herkesin tedbirli olması şart. 150 vaka ile birlikte Eskişehir’de 43 can alan virüsün, daha fazla yayılmaması için tedbir ve önerilerine mutlak riayet edilmesi gerekiyor.


YETKİLİLERDEN CAN KURTARACAK öNERİLER


Eskişehir’deki yetkililer ise, rakamların artık beklenen düzeylere inmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Buna rağmen artışın sürmesinin Eskişehir adına tehlikeli olabileceğinin uyarısını yapan sağlık yöneticileri, “Herkesi çok dikkatli olmaya davet ediyoruz. Virüs tehlikesi şehrimizin yakasını bırakmış değil. Bunu başarmak için toplum olarak tüm kurallara riayet emeliyiz. özellikle toplu kullanılan alanlarda sosyal mesafe ve maske kuralına birebir uymalı, hijyeni gözardı etmemeliyiz. Virüsle ancak böyle başa çıkabilir, şehrimizi bu şekilde virüsten arındırabiliriz” diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.