Huzurevi ölümleri için suç duyurusu

Huzurevi ölümleri için suç duyurusu
Süleyman Çakır Huzur evinde salgın döneminde yaşanan ölüm vakaları hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Huzur evinde yaşamını yitirenlerin yakınları, aileleri Eskişehir Adliyesine giderek soruşturma başlatılmasını talep...

Süleyman çakır Huzur evinde salgın döneminde yaşanan ölüm vakaları hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Huzur evinde yaşamını yitirenlerin yakınları, aileleri Eskişehir Adliyesine giderek soruşturma başlatılmasını talep etti.


 


Konuyla ilgili adliye önünde açıklama yapan CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, Hacı Süleyman çakır Huzur evinde Nisan ayında yaşanan Covid-19 salgını sırasında 100’e yakın yaşlıya ve personele hastalık bulaştığını, 20’den fazla yaşlının ve bir idari personelin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, ihmal ve sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.


 


Huzurevinde çalışırken salgına yakalanarak hayatını kaybeden idari personelin merhum Sadık Kaya’nın kronik rahatsızlığı olmasına ve bu nedenle yöneticilerinden izin talep etmesine rağmen ısrarla salgın ortamında çalışmaya zorlandığının ortaya çıktığını iddia eden Utku çakırözer, “Merhum Sadık Kaya’nın ailesi bugün salgın döneminde görev yapan Huzurevi ve Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Bu süreçte Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer’in görevinden alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Görevden alma gerekçesine ilişkin çok iddia olmakla birlikte, hakkında yürütülen ya da yürütülecek valilik soruşturmalarda kendisinin mutlaka Süleyman çakır Huzurevimizdeki ölümcül ihmallerden de sorumlu tutulması zaruridir” dedi.


SORULARIN YANITLANMASI İSTENDİ


çakırözer, “Sayın Bakandan, Sayın Valimizden yürütülmekte olan ya da yürütülecek soruşturmalarda şu vahim iddiaların açıklığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. Süleyman çakır Huzurevinde Türkiye’ye pandeminin bulaştığı 11 Mart itibariyle kaç yaşlımız bakılmaktaydı? Şu anda kaç yaşlı var? Yaşlı sayısının 72’den 50’nin altına düştüğü iddiaları doğru mudur? Bu süreçte kaç huzurevi sakini hayatını yitirdi? Yaşamını yitirenler kimlerdir? 2019 yılının Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile 2020 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarına aylarında Süleyman çakır Huzurevinde kaç yaşlı ölmüştür? Bu yıl sadece Nisan ayında 20’den fazla yaşlı ölmesi olağandışı değil midir? 5. Huzurevinde ölen yaşlılarımızdan kaçı için COVİD teşhisi kondu” diye sordu.


İHMAL VE SORUMLULAR ORTAYA çIKARILMALI


çakırözer, “Eskişehir’de devlet kendisine emanet edilmiş onlarca yaşlının salgına yakalanmasına, 20’den fazlasının ölümüne neden olmuştur. Salih Dağ, Nuran Güreli, Nezahat Eğilmezkol, Emine Nural Ercan, Süriye Boyacı, Süleyman Musluk, Hakkı Uyak, Hüseyin çeker, Süleyman özçeri ve onlarca yaşlımız ile devletine 30 yıl özveriyle hizmet veren idari personelimiz Sadık Kaya’nın ölümlerindeki ihmal ve sorumluluk mutlaka ortaya çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.