Bar Cinayetinde karar

Bar Cinayetinde karar
 Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir mekanı kana bulayan cinayet davasında son sözü mahkeme heyeti söyledi. İşlediği cinayettin ardından firar eden ve daha sonra avukatıyla birlikte polis...

 


Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir mekanı kana bulayan cinayet davasında son sözü mahkeme heyeti söyledi.


 


İşlediği cinayettin ardından firar eden ve daha sonra avukatıyla birlikte polis merkezine gelerek teslim olan sanık Hakan Yağız A. isimli şahsı yargılanması sona erdi.


1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Hakan Yağız A., öldürülen Nahit Katıoğlu’nun yakınları ile taraf avukatları katıldı. Bir süreden beri tutuklu olan Hakan Yağız A., amacının öldürmek olmadığını belirterek “Hafta sonu yakınlarımla birlikte eğlence merkezine gittik.Yanımda annem ve arkadaşlarım vardı. Onlar alkol aldı ben ise kullanmadım. O sırada karşı masada tartışma yaşanıyordu. Gerginlik büyür diye mekandan dışarıya çıktık. Ben kardeşimi kapıda beklemeye başladı. İçeride tartışanlar dışarıya çıkarak kavga etmeye başladı. Dışarıda beklerken  kavga eden şahıslardan birisi önümüze içki şişesi fırlattı. O sırada isminin Halil olduğunu öğrendiğim şahıs anneme de küfür etmeye başladı. Kendisini uyardım.Silahını çıkartım beni ve annemi öldüreceğini söyledi. Elindeki silahı düşürmek için  yanımdaki bıçağı rastgele savurdum.O sırada arayan giren şahısa isabet etmiş.Korkarak aracıma doğru kaçtım.Olaydan 4 gün sonra avukatım ile birlikte polis merkezine giderek teslim oldum.Olaydan dolayı üzgün ve pişmanım” dedi.Hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan dava açılan Hakan Yağız A., mahkeme heyeti tarafından 25  yıl hapis cezasına çarptırıldı.


İTİRAZ EDİLDİ, CEZA ARTIRILDI


Cinayet davasında verilen kararın ardından öldürülen Nahit Katıoğlu’nun müvekkili olan Uğur Teker, karar itiraz ederek İstinaf mahkemesine başvuruda bulundu. İstinaf Mahkemesi verilen 18 yıl hapis cezası kararını az bularak, haksız tahrik indiriminden vazgeçti ve cezayı 25 yıla yükseltti. İstinaf Mahkemesinin kararına göre cinayet davasındaki karar 7 yıl daha arttırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.