Emeklinin zam tepkisi

Emeklinin zam tepkisi
  Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, Temmuz ayında itibaren geçerli olacak maaş artışı konusunda yaptığı değerlendirmede, emeklinin yine hayal kırıklığına uğratıldığını söyledi. Şube Başkanı...

 


 


Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, Temmuz ayında itibaren geçerli olacak maaş artışı konusunda yaptığı değerlendirmede, emeklinin yine hayal kırıklığına uğratıldığını söyledi.


 


Şube Başkanı Arif Duru “1999 yılındaki 57’nci hükümet döneminde 4447 sayılı yasa ile gösterge durumumuz düşünülerek maaş artışlarımız TüFE’ye bağlandı. Bu biz emeklilerde darbe etkisi yarattı. Eski kanuna göre, 506. sayılı yasanın 78’nci ek 2422 sayılı kanunu gereği gösterge ve memur katsayısına bağlanmıştı. Maaşlarımızda yükseltilmişti. Daha sonra yapılan değişiklikle maaşlarımız TüFE’ye bağlandı. Böylelikle emeklilerin taban aylıkları geriledi.2000 yılından sonra emekli olanların maaşları daha düşük olarak belirlendi. Biz emekliler eski sisteme geri dönülmesini istiyoruz. Emekli artık insanca yaşanabilecek düzeyde maaş talep ediyor. Biz emeklilerin sesinin duyulmasını her seçim öncesi de hatırlanılmaması gerektiğini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.