"Oğlumuzun ağzı süt kokuyordu"

“Oğlumuzun ağzı süt kokuyordu”
Eskişehir’de geçen ay minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Mikail Eymen Üzer’in anne ve babasının açıklamaları yürekleri dağladı. Olayla ilgili konuşan baba Muzaffer Üzer (38), büyük oğlunun ’Baba...

Eskişehir’de geçen ay minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Mikail Eymen üzer’in anne ve babasının açıklamaları yürekleri dağladı. Olayla ilgili konuşan baba Muzaffer üzer (38), büyük oğlunun 'Baba kardeşim cennete girdi mi?' diye kendisine sorduğunu belirtirken, anne Seyhan üzer (35) ise, "Oğlumuzun ağzı daha süt kokuyordu" dedi



Eskişehir’de 25 Haziran Perşembe günü yolun karşısına geçmeye çalışan 6 yaşındaki Mikail Eymen şehir içi yolcu minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Feci olayın ardından ilk defa açıklamalarda bulunan minik Eymen’in anne ve babası İHA’ya konuştu.
"BİR ANNENİN YAPAMAYACAĞI BİR ŞEY YAPTIM VE OĞLUMUN çARPMA ANINI İZLEDİM"
Oğlunun kaza anını izlediğini söyleyen anne Seyhan üzer, "Benim oğlum daha çok küçüktü. Kaç gün geçmesine rağmen olayları hala sindirebilmiş değilim. Bir annenin yapamayacağı bir şey yaptım ben. Aracın oğluma çarpma anını izledim. ‘Acaba benim oğlum birden yola fırlamış olabilir mi?’ diye ama bakıyorum başka çocuklar da geçiyor. Büyük insanların bile bu tehlikeyle karşı karşıya olduğunu gördüm. Bir de şoförün dikkatsizliği, umursamazlığı gözüme çarptı. çünkü o bir şoför sürekli sağda solda gözü olması lazım. Orada ekmek parası için uğraşıyor ama kaç kişi el kaldırmasına rağmen görmüyor kimseyi" şeklinde konuştu.
"OĞLUMU NASIL 7 METRE SüRüKLEYEBİLDİN, DAHA SüT KOKUYORDU"
Minibüs şoförüne yüklenen acılı anne üzer, "çarptığının bile farkında değil. Dolmuş içinden 'Sen birine çarptın' diye uyarıyorlar. 'Yok canım çarpmadım' diyor. önümüzden kedi geçse biz eşimle duruyoruz. Eşim de yılların şoförü. çarpma sesini dahi duymuyor. Tampon içine göçmüş. Sen nasıl çarpma sesini duymazsın? 19-20 ile gitsen fren bastığında durursun. Benim oğlumu sen nasıl 7 metre sürükleyebildin? Bir annenin görebileceği en kötü manzarayla karşılaştım. Ben oğlumu yerde o şekilde gördüm. Ben yaşadım, Allah kimseye yaşatmasın. Bu acıyla birlikte bu evden taşınmaya çalışıyoruz. çünkü hepimizin psikolojisi bozuldu. Benim oğlum daha süt kokuyordu. Benim onun üzerinde hayallerim vardı. Umutlarım vardı. Ben oğlumun üstünü giydirdim, 5 dakika sonra haberi geldi" ifadelerini kullandı.
"KONTROLSüZ BİR ARAç KULLANIMI OLDUĞUNU DüŞüNüYORUZ"
üzer ailesinin Avukatı özgül Kirazcı ise, caddenin trafik konusunda karmaşık olduğunu belirterek, "İnşallah olay aydınlanır. Burada maalesef kontrolsüz bir araç kullanımı olduğunu düşünüyoruz. Tabii ki buna savcı ve hakim karar verecek. çok fazla kaza yaşanan bir bölge olay yeri aslında burası. Birkaç gün öncesine kadar yine bir anneyle çocuğa araç çarpıyor. Gördüğünüz gibi manavlar yaya kaldırımına sergi açmışlar hatta tartı koymuşlar. Yaya kaldırımları zapt edilmiş durumda. Servis şoförleri istedikleri gibi park ediyorlar. Durak olmayan yerlere park ediyorlar. Zabıtalar o gün insanların isyanı üzerine olaydan sonra ceza kesiyorlar. Zabıtalar işlem yapmasına rağmen hala aynı şekilde esnaf yaya kaldırımını işgal etmeye devam ediyor. Bu şekilde kazaya sebebiyet vermiş oluyorlar. çok yavaş gitmesi gereken araçların hızlı gitmesi maalesef böyle kazalara sebebiyet veriyor diye düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.