Ulaşım hatlarına bisiklet yolları

Ulaşım hatlarına bisiklet yolları
 Eskişehir Ulaşım Ana Planı kapsamında kent merkezinde toplu taşımaya yaptığı yatırımları standartlara uygun bisiklet yolları ile güçlendirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi WRI Türkiye ve proje ortağı Hollanda Bisiklet...

 


Eskişehir Ulaşım Ana Planı kapsamında kent merkezinde toplu taşımaya yaptığı yatırımları standartlara uygun bisiklet yolları ile güçlendirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi WRI Türkiye ve proje ortağı Hollanda Bisiklet Konsolosluğu iş birliği içerisinde ‘Haydi Türkiye Bisiklete’ projesinin 3 pilot kentinden biri oldu


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşları ile bisikletli ulaşımın payını arttırmaya yönelik sürdürdüğü çalışmalara katkı sunan ‘Haydi Türkiye Bisiklete!’ projesi tamamlandı. Bisikletli ulaşımı kampanyalarla teşvik etmek için gerçekleştirilen proje kapsamında Eskişehir için oluşturulan kampanya dahilinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek, gerçekleştirilecek yeni çalışmalara da bu proje zemin oluşturacak.


Eskişehir Ulaşım Ana Planı kapsamında kent merkezinde toplu taşımaya yaptığı yatırımları standartlara uygun bisiklet yolları ile güçlendirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi WRI Türkiye ve proje ortağı Hollanda Bisiklet Konsolosluğu iş birliği içerisinde ‘Haydi Türkiye Bisiklete’ projesinin 3 pilot kentinden biri oldu. Düz bir coğrafyaya sahip olması sebebiyle bisikletli ulaşıma uygun bir kent olan Eskişehir’de, geçmiş yıllardaki bisikleti ulaşım aracı olarak kullanma alışkanlığı, hayata geçirilecek yeni bisiklet yolları ile Eskişehirlilere tekrar hatırlatılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planında yer alan ve Eskişehir Ulaşım Ana Planı’nda kendisine geniş yer bulan bisiklet ağı, toplu taşımaya da entegre edilerek kent içi ulaşımda aktif hale getirilecek. Bu kapsamda bisiklet dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa hareket eden Büyükşehir Belediyesi, mevcut yolların iyileştirilmesi ve kent merkezinde bulunan önemli kamu kurumları, Anadolu üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi üniversitesi arasında şehrin ana bisiklet aksını oluşturmak çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca proje kapsamında sergiler ve çeşitli bisiklet eğitim alanları oluşturularak vatandaşların bisikletli ulaşıma olan ilgilerinin arttırılması amaçlanıyor.


Pandemi sürecinin bisikletin çok değerli bir ulaşım aracı olduğunu insanoğluna tekrar hatırlattığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yatırım programları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının fikirleri alınarak yeni bisiklet yollarının projelendirme çalışmalarının devam ettiğini hatırlattılar. Eskişehir’in sahip olduğu bisiklet kültürünün desteklenmesi adına yakın zamanda yeni güzergahları duyurmaya hazırlandıklarını ifade eden yetkililer, WRI Türkiye ortaklığında gerçekleştirilen proje raporuna da tüm vatandaşların www.eskisehir.bel.tr üzerinden ulaşabileceğini belirttiler. Daha önce bilboardlar ve sosyal medya üzerinden duyurulan ‘Bisikletini Hatırla Eskişehir’ etkinliğinin pandemi nedeniyle ertelendiğini ve yaz döneminde mutlaka yapılacağını ifade eden yetkililer, farklı etkinliklerle de Eskişehirlilere bisikleti hatırlatmaya devam edeceklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.