İstihdam sağlayacak merkeze kavuşuyoruz

İstihdam sağlayacak merkeze kavuşuyoruz
Eskişehir Sanayi Odası tarafından hayata geçirilecek “ESO Meslekî Eğitim Merkezi; ESO-MEM”de imzalar atıldı. 10 milyon TL’ye yapılacak ve büyük kısmı BEBKA desteği ile hayata geçecek merkez, Eskişehir’de yeni istihdam...

Eskişehir Sanayi Odası tarafından hayata geçirilecek “ESO Meslekî Eğitim Merkezi; ESO-MEM”de imzalar atıldı. 10 milyon TL’ye yapılacak ve büyük kısmı BEBKA desteği ile hayata geçecek merkez, Eskişehir’de yeni istihdam fırsatı sağlayarak işsizliğin önüne geçmede önemli görevler üstlenecek.


 


Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın katılımı ile yapılan imza töreninde konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Gençlerimize iyi bir gelecek iyi bir dünya bırakalım diyoruz ama dünyaya da iyi insanlar yetiştirmemiz gerekiyor.” dedi.


HERKESİN İHTİYAç DUYACAĞI MERKEZ
ESO-MEM projesi hakkında bilgi veren Kesikbaş, “22-35 yaş arası askerliğini yapmış, yetişkin, işe ihtiyacı olan ama bir vesile ile ekmeğini eline alamamış kişileri buraya çekelim istedik. Dünyaya iyi insanlar yetiştirmemiz gerekiyor, etik ve ahlakla ilgili konuları da işin içine katarak projemizde ilerlemek istiyoruz. Şu anki süreçte Turgut Reis Lisesi’nin donanımı için çalışıyoruz. ESO-MEM için teknolojiye yatırım yaparak iyileştirme çalışmaları yapmak ve Eskişehir’e bu gelişmeleri kazandırmak istiyoruz. Burası hem mesleki eğitim merkezi hem de endüstri 4.0 merkezi olacak. Sanayici ve üniversitenin ihtiyaç duyacağı bir merkez olacak diyebilirim. Bu amaçta bize destekler veren BEBKA ve üniversitelerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
İSTİHDAM SAĞLAMAK çOK öNEMLİ
Eskişehir’in meslekî eğitimine ve sanayisine katkılar sağlayacak ESO-MEM hakkında konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, her dönemde yapılan iyiliğin ya da hayrın farklı özellikler taşıdığını belirterek “Bu zamanın hayrı ise istihdam sağlamak ve eğitime öncelik vermektedir. Bu projeyi kendi adıma bu zamanın hayrı olarak görüyorum.” dedi.
Atatürk’ün işaret ettiği ‘muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma’ hedeflerine ulaşabilmesi için eğitime, özellikle de meslekî ve teknik eğitime, daha bir önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Ayyıldız, “Meslekî ve teknik eğitimle alâkalı her çalışmayı her projeyi ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırım olarak görüyoruz ve bu konuda elimizden gelen her ne varsa onu firmalarımızın hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. İşte tüm bu sebeplerden bugün sözleşmesini imzalayacağımız bu proje çok anlamlı ve çok kıymetlidir. Projenin gençlerimize, ilimiz meslekî ve teknik eğitimine, ilimiz sanayisine, firmalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Projeye destek sunan herkese şimdiden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.
YARATICI ENDüSTRİLER NOKTASI
BEBKA’nın odak noktasının Eskişehir sanayisinin katma değerli ürün üreten alanlar olduğunu ve bu konuda Eskişehir’de havacılık ve raylı sistemler sektörlerinin üzerinde durduklarını belirten BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ise “ülkemizde Eskişehir’i bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve Eskişehir’i yaratıcı endüstriler noktasında iyi bir konuma getirebileceğimizi düşünüyorum. Bu noktada proje sahibi Eskişehir Sanayi Odası ve tüm sanayicilerimizi projeyi hayata geçirme katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.