"Cinayet işlemeye sebat etmiş"

“Cinayet işlemeye sebat etmiş”
 Eskişehir’de, boşandığı eşi Ayşe Tuğba Arslan’ı (45) başına satırla vurarak öldüren Yalçın Ö. (52), tutuklu yargılandığı davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezaya ilişkin gerekçeli...

 


Eskişehir'de, boşandığı eşi Ayşe Tuğba Arslan'ı (45) başına satırla vurarak öldüren Yalçın ö. (52), tutuklu yargılandığı davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezaya ilişkin gerekçeli karar da açıklandı.


 


Mahkeme heyetinin hükümle ilgili gerekçeli kararında sanığın eski eşini takip ettiği belirtilerek, "öldürmeye elverişli vasıtaları temin ettiği ve bu kararında sebat ederek olay tarihi itibariyle eylemini gerçekleştirdiği, vücudunda birden çok yaralanmalarının bulunduğu, kafa bölgesindeki yaralanma sebebiyle beyin dokusunun görünür hale geldiği tespit edildi" denildi.


Anaokulunda aşçı olarak çalışan 2 çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan, boşandığı 24 yıllık eşi Yalçın ö., tarafından geçen yıl ekim ayında, Odunpazarı ilçesindeki Atatürk Bulvarı'nda başına satırla vurularak, öldürüldü. Tutuklanan katil zanlısı Yalçın ö., yargılandığı  3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çarptırıldı. Mahkeme verdiği hükümle ilgili gerekçeli kararını açıkladı.


Kararda, Yalçın ö.’nün olaydan önce eski eşi Ayşe Tuba Arslan'ı öldürmeye karar verdiği belirtilerek, "Bu kararının icrası kapsamında maktulü dönem dönem takip ettiği, öldürmeye elverişli vasıtaları temin ettiği ve bu kararında sebat ederek olay tarihi itibariyle eylemini gerçekleştirdiği, bu haliyle sanığın maktulü tasarlayarak öldürdüğü mahkememizce kabul edilmiştir. Maktulün kafa ve boyun bölgesini hedef almak suretiyle satır ve bıçakla vurmaya başladığı, maktulün almış olduğu darbeler sebebiyle bir ara dizlerinin üzerine yığıldığı, sanığın, maktul bu halde iken dahi elindeki satır ve bıçakla maktule vurmaya devam ettiği, ölü muayene tutanağı içeriğinden de anlaşılacağı üzere maktulün vücudunda birden çok yaralanmalarının bulunduğu, kafa bölgesindeki yaralanma sebebiyle beyin dokusunun görünür hale geldiği, dolayısıyla sanığın satır ve bıçakla elde etmek istediği neticeyi bir veya birkaç darbe ile alabilecekken, birden çok kez bıçak ve satır darbeleri ile maktulü darp ederek öldürme şeklinde gerçekleşen eyleminde, sanığın maktulü eziyet çektirerek öldürme saikini ortaya koyduğu, sanığın canavarca his saiki ve eziyet çektirmek suretiyle, tasarlayarak maktulü öldürdüğü mahkememizce kabul edilmiştir" denildi


MAHKEME, İYİ HAL VE TAHRİK İNDİMİ YAPMADI


Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Yalçın ö.,hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında iyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulamadı. Mahkeme gerekçeli kararında sanık savunmalarının 'inandırıcı' bulunmadığını kaydederek özetle şu ifadelere yer verdi: "Sanığın, maktulün ilk olarak ayağına vurduğuna ilişkin savunması mahkememizce inandırıcı bulunmamış ve açıklandığı üzere maktulü meydana gelen kısa kovalamaca sonucu yakaladıktan sonra elindeki satır ve üzerindeki bıçağı kullanmak suretiyle başlangıçta maktulün kafa ve boyun bölgesini hedef alarak vurmaya başladığı ve sonrasında da yine kafa ve boyun bölgesi ile vücudunun muhtelif yerlerine satır ve bıçakla birden çok kez vurarak maktulü öldürdüğü belirlenmiştir. Sanığın, maktulün kendisine karşı hakaret ettiği, kendisinin yüzüne tükürdüğüne ilişkin savunması haksız tahrik hükümlerinden faydalanmaya ve daha az ceza almaya yönelik savunmalar olarak değerlendirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.