Genç üreticilerle ipekböcekçiliği

Genç üreticilerle ipekböcekçiliği
Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Kozabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık, Genç Çiftçi Projesi ile Türkiye genelinde 85 tane böcek besleme evi yapıldığını belirterek, "40 günlük bir emek vererek 15 bin lira...

Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Kozabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık, Genç çiftçi Projesi ile Türkiye genelinde 85 tane böcek besleme evi yapıldığını belirterek, "40 günlük bir emek vererek 15 bin lira kazanmak mümkün oldu” dedi.
Tüm Türkiye’ye gönderilen ipek böceklerini burada canlandırdıklarını anlatan Işık, “İpek böceklerinin canlanması yaklaşık 10 gün sürüyor. Edirne’den Kars’a kadar buradan canlı böcek gönderiyoruz. üretici bunu açınca hemen böcekleri dut yaprağı ile besliyor ve yemleme işi 30 gün sürüyor” dedi.


40 GüNDE 15-20 BİN LİRA
Bu mesleğin sürdürülmesi ve ülke ekonomisine daha büyük katkı sunmasını istediklerini dile getiren Işık, “Bu nedenle de desteğin devam etmesini ve kilo başına zam yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Tarım Bakanlığı’nın uyguladığı Genç çiftçi Projesi ile Türkiye genelinde 85 tane böcek besleme evi yapıldığını aktaran Ramazan Işık, “İpekböceği besleme evi projesine başvuran her üreticiye destek verildi. Hedef şuydu; üretici 250 dut dikecek 5 paket ipekböceği yetiştirecek ve 10 bin lira kazanacaktı. Bu rakam günümüzde 15 bin lira oldu. özetle 40 günlük bir emek vererek 15 bin lira kazanmak mümkün oldu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.