"Af girişimi tüm çocuklara tehdittir"

“Af girişimi tüm çocuklara tehdittir”
 Tüm itirazlara rağmen Meclis gündemine gelmesi beklenen ‘çocuk istismarı faillerine evlilikle af düzenlemesi’ne karşı kurulan “Çocuk Cinsel İstismar Affına Karşı Kadın Platformu” dün alanlardaydı. Adalar’da bir araya...

 


Tüm itirazlara rağmen Meclis gündemine gelmesi beklenen ‘çocuk istismarı faillerine evlilikle af düzenlemesi’ne karşı kurulan “çocuk Cinsel İstismar Affına Karşı Kadın Platformu” dün alanlardaydı. Adalar’da bir araya gelen birçok platform üyesi kadın, çocuk cinsel istismarı suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103. maddesi ile ilgili af girişimlerine tepki gösterdi. 


Yapılan açıklamada kadın  örgütlerinin, çocuk cinsel istismarı suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103. maddesi ile ilgili af girişimlerini kaygı ile izledikleri aktarıldı. Basın açıklamasında, “çocuk istismarcılarına af girişimlerinin gündemde tutulması istismarcılara teşvik, tüm çocuklara tehdittir.” İfadelerine yer verildi.


 


Yapılan  basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “çocuk istismarcılarına af girişimlerinin gündemde tutulması istismarcılara teşvik, tüm çocuklara tehdittir. çünkü bu af söylentisi olduğu sürece; Ceza Kanunu’ndaki 15 yaş altı çocuklarla hiçbir koşulda cinsel ilişkiye girilemeyeceği ve Medeni Kanun’daki 17 yaşın altında evlilik yapılamayacağı konusundaki yasal düzenlemeler kağıt üzerinde kalıyor, uygulanmıyor, uygulanamıyor. çocuk cinsel istismarcıları işledikleri suçtan mahkum olsalar bile, kız çocuğunu ya da ailesini ikna edip resmi nikah yaptırdıkları takdirde cezadan kurtulabileceklerini düşünebiliyorlar. Maalesef yargı da af propagandalarından etkilenerek giderek daha çok beraat kararı veriyor.”


SİSTEMATİK BİR KARALAMA KAMPANYASI VAR


Açıklamada İstanbul Sözleşmesi’ne de değinilerek,  “İstanbul sözleşmesine karşı çıkmak şiddet uygulayan erkeklere teşvik, tüm kadınlara tehdittir. TBMM Boşanma Komisyonu Raporu’ndan beri İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaya karşı sistematik bir karalama kampanyası yürütülüyor. Bu kampanya nedeniyle ne İstanbul Sözleşmesi ne de 6284 sayılı yasa etkili bir biçimde uygulanıyor. Numan Kurtulmuş’un son açıklaması da, sözleşmeyi ve yasayı uygulamamak için zaten direnmekte olan tüm kamu görevlilerine en üst düzeyden bağlayıcı bir “talimat” niteliği taşıyor” şeklinde konuşuldu.
Konuşmaların ardından sloganlar atılmaya devam edilerek, grup olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.