Kabukcuoğlu'ndan kanun teklifi

Kabukcuoğlu’ndan kanun teklifi
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, köy statüsünü kaybeden yerlerde görev yapan ilköğretim okulu öğretmenlerinin, bu yerlerde yapılmış ve yapılacak lojmanlardan ücretsiz olarak faydalanmasına ilişkin kanun...

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, köy statüsünü kaybeden yerlerde görev yapan ilköğretim okulu öğretmenlerinin, bu yerlerde yapılmış ve yapılacak lojmanlardan ücretsiz olarak faydalanmasına ilişkin kanun teklifi verdi.


İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan KABUKCUOĞLU, “Yerel yönetimler hukukunda değişiklikler yapan 6360 sayılı Yasa’yla, büyükşehir belediyelerinin sınırları genişletilerek, il sınırlarını kapsar hale getirilmiştir. Bu uygulamanın en önemli sonuçlarından biri köylerin mahalleye dönüşmesidir. Anılan yasa ile birlikte büyükşehir belediyesi olduktan sonra bağlı köylerin mahalle statüsüne geçtiği ve bu kapsamda ilköğretim okulu öğretmenlerinin oturmaları için yapılan konutlardan köy statüsünde olanlardan kira alınıp alınmayacağına hususundabelirsizlik söz konusudur.Köy tüzel kişiliği kalkmış olan yerleşim yerlerinde görev yapan ve lojman kullanan öğretmenlerden olası kira talepleri, “Köy öğretmeni” kavramına aykırı olacaktır.” Dedi.


Teklifin yasalaşması halinde 6360 sayılı yasa ile köy statüsünü kaybeden yerlerde görev yapan ilköğretim okulu öğretmenleri, bu yerlerde yapılmış ve yapılacak lojmanlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.