Eskişehir'e değer katacak proje

Eskişehir’e değer katacak proje
 Havacılık, raylı sistemler, beyaz eşya, seramik ile makine ve metal sanayiinde ülkemizin önde gelen merkezi olan Eskişehir, yakında zamanda önemli bir merkeze kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.2017 yılında projesi hazırlanan...

 


Havacılık, raylı sistemler, beyaz eşya, seramik ile makine ve metal sanayiinde ülkemizin önde gelen merkezi olan Eskişehir, yakında zamanda önemli bir merkeze kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.


2017 yılında projesi hazırlanan ve 2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonunca onaylanan “Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM)”, Eskişehir'de rekabet gücüne ve gelişme potansiyeline sahip sektörlere önemli ölçüde destek sunacak.  Tasarım ve İnovasyon Merkezi ile raylı sistemler, havacılık, seramik, beyaz eşya, otomotiv, makine-metal sektörlerinin mevcut tasarımla ilgili sorunlarına çözümler üretilecek.  Binası tamamlanan ve yıl içerisinde açılması planlanan merkez; ana ve yan sanayilerin güçlendirilmesine, uluslararası rekabet gücünün artırılmasına, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin kurulmasına ciddi katkıda bulunacak.


SANAYİMİZİN TASARIM YöNü GELİŞTİRİLECEK


Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkan Vekili ve Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) Yönetim Kurulu üyesi Metin Saraç, merkezin kuruluş fikrinden bahsederek, “Eskişehir’in demiryolu, havacılık, beyaz eşya ile makine ve metal üretim sektörleri öncü sektörler olarak öne çıkmaktadır. Ancak bu öncü sektörlerde faaliyet gösteren firmaların büyük çoğunluğu KOBİ ölçeğinde olup, çoğunda tasarım, prototipleme, yeni ürün üretme kabiliyetlerinin eksik olduğunu tespit ettik. Firmaların tasarım ve Ar-Ge’ye yatırım konusunda kaynak yetersizliğini gidermek ve firmalarımıza destek olmak amacıyla bir tasarım ve inovasyon merkezi kurulması fikriyle yolla çıktık. Bu fikrin hayata geçirilmesi için kaynak arayışlarına başladık ve sonunda konu ile ilgili bir Avrupa Birliği projesi hazırlayarak, ilgili makamlara sunduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.