Emekliler Dernek Başkanı Duru; "Maaşlarda eşitlik sağlanmalı"

Emekliler Dernek Başkanı Duru;  “Maaşlarda eşitlik sağlanmalı”
Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, geride kalan kurban bayramı öncesi verilen bin liralık ikramiye bedelinin gelecek yıl arttırılması gerektiğine dikkat çekerek emekli maaşlarındaki eşitsizliğin giderilmesini...

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, geride kalan kurban bayramı öncesi verilen bin liralık ikramiye bedelinin gelecek yıl arttırılması gerektiğine dikkat çekerek emekli maaşlarındaki eşitsizliğin giderilmesini istediklerini söyledi.


Emekli aylıklarının kendi içinde dağınık ve eşit bir şekilde olmadığını ifade eden başkan Duru “Devlet, emeklilikte ayrımcı ödemelere ve farklı uygulamalara son vermelidir. Eşitlik, korunması gereken hukuk sisteminin evrensel ilkesidir. Taban emekliği aylığı, değerini yitirdiğinde ilk adım olarak asgari ücretle eşitlenmelidir. Emeklilik kutsal bir hak olduğundan, insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesini talep ediyoruz. Anayasamızda, emeklinin hak ve hukukunun geliştirilmesinin devletimize verilen bir görevdir. Bu gerçeğin bilinmesini ve buna göre karalar alınmasından yanayız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.