"Çiftçinin hem tarlası, hem yüreği yanıyor"

“Çiftçinin hem tarlası, hem yüreği yanıyor”
 Sivrihisar ve Günyüzü’nde kuraklık yaşanan köyleri ziyaret ederek çiftçileri dinleyen CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Susuzluk nedeniyle onbinlerce dönüm tarlada ürünler kurudu. Çiftçimizin hem tarlası hem de yüreği...

 


Sivrihisar ve Günyüzü’nde kuraklık yaşanan köyleri ziyaret ederek çiftçileri dinleyen CHP Milletvekili Utku çakırözer, “Susuzluk nedeniyle onbinlerce dönüm tarlada ürünler kurudu. çiftçimizin hem tarlası hem de yüreği yanıyor. Ankara’da koltuklarında oturan beyler artık Eskişehir çiftçimizin haykırışını duymalı.” Dedi.


 


CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, artan hava sıcaklarında su sıkıntısı nedeniyle mağdur olan çiftçileri ziyaret etti. Eskişehir’in Günyüzü ve Sivrihisar ilçelerinde köylerdeçiftçilerle bir araya gelen çakırözer, hem bayramlarını kutladı, hem de susuzluk nedeniyle ortaya çıkan hasarı yerinde inceledi.


“45 GüNDüR DAMLA SUYUMUZ YOK”


Günyüzü Ziraat Odası Başkanı Aytekin özkara, Sakarya Nehri’nin kenarındaki tarlaların kuraklık nedeniyle 45 gündür susuz kaldığını söyleyerek, “Kavuncu, Doğruay ve Sakarya kıyısındaki onlarca köyümüzde 45 gündür su alamıyoruz. Şeker pancarı, mısır, kabak ayçiçeği tarlalarda kavruldu. Biraz daha gecikilirse ürünlerimiz tamamen kuruyacak, bu yıl tarlalardan hiç mahsül alamayacağız. Bir an önce yataklara kontrollü su verilmesi, yarım kalan barajın bitirilmesi ve zararlarımızın giderilmesi gerekli” dedi.


“BORçLARIMIZI öDEYEMEYECEĞİZ”


Sivrihisar’ın İlören Mahallesi Muhtarı Ziya Şenel de “Beylikova, Mihallıçık ve Sivrihisar’ın Porsuk kıyısındaki onlarca köyünde bir aydır damla su yok. Mısır, soğan, pancar ektik. Gübremizi, tohumumuzu, mazotumuzu her şeyimizi borçla yaptık. Şimdi susuzluk nedeniyle mahsüllerimiz tamamen kuruyacak. Hem borcumuzu ödeyemeyeceğiz, hem de ürün alamayacağımız için aç kalacağız” diye konuştu. çiftçiler ise, “Pancarlarımız kurudu. Pancar makinaya bile gelmiyor. Millet kotasını dolduramayacak. Bu bir milli kayıp, her şey gazal oldu.  Devlet bunu görsün, acil önlemler alınsın” çağrısında bulundu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.