Kasaplar umduğunu bulamadı

Kasaplar umduğunu bulamadı
 Eskişehir’de et sektöründe hizmet veren birçok kasap, Korona virüs sürecine denk gelen Kurban Bayramı’nda beklentinin altında iş yaptığını belirtti.  Bu yıl pandemi sürecine denk gelen Kurban Bayramı’nda kasaplar, önceki...

 





Eskişehir’de et sektöründe hizmet veren birçok kasap, Korona virüs sürecine denk gelen Kurban Bayramı’nda beklentinin altında iş yaptığını belirtti.


 



Bu yıl pandemi sürecine denk gelen Kurban Bayramı’nda kasaplar, önceki yıllara nazaran müşteri kaybı yaşadı. özellikle; hayvan kesimi, et parçalama, kıyma ve sucuk çekme gibi işlemlerin yapımını üstlenen kasaplar, bu yıl pek tercih edilmedi. Bayramda iş yapamayan kasaplar, kurban kesen vatandaşların mutfağında et olacağından dolayı bir müddet iş yapamamaktan endişe ediyor.

“KASAPLARIN İŞİ YARI YARIYA DüŞTü”
Konuyla ilgili konuşan Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, kasapların iş durumunu değerlendirdi. Bilen, “Bizim için Korona virüs gölgesinde geçen bir bayram oldu. Esnafımız zor koşullar altında bir bayram geçirdi. Vatandaşımızın da alım gücünün düşünerek bu süreçte birçok kurban elde kaldı. Kasaplarımızın işi durağan geçti. Malum Kurban Bayramı’nda birçok yerlerde izinsiz parçalama, kıyımlar vesaire oldu. Marketler hatta bakkallara kadar indi. Dolayısıyla kasaplar da bundan olumsuz etkilendi. Bölge bölge yerine göre değişti. Ancak bu sene genel olarak kasap arkadaşlarımız işlerinden memnun değiller, işlerinin yarı yarıya düştüğünü söylüyorlar. Bu süreçten sonra birçok vatandaş et stokladı. Kasaplarda satışlar da durdu. Esnaf arkadaşlarımızın 1-1,5 ay işleri çok durağan olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.