"Haberler endişe verici"

“Haberler endişe verici”
 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendi̇kası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, Koronavirüs salgınının son durumu hakkında önemli uyarılarda bulundu. Özkavak, “Her gün salgınla ilgili endişe verici...

 


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendi̇kası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk özkavak, Koronavirüs salgınının son durumu hakkında önemli uyarılarda bulundu.


 


özkavak, “Her gün salgınla ilgili endişe verici haberler geliyor. Yüzlerce yurttaşımız hastalığa yakalanıyor ve ne yazık ki onlarcası hayatını kaybediyor. Böyle bir ortamda çelişkili rakamlar kaygımızı daha da büyütüyor” dedi.


 


Tüm uyarılara rağmen salgınla mücadelede bilimsel titizlikten giderek uzaklaşıldığını,  bu günlerde olduğu gibi olumsuz tabloların artarak devam etttiğini vurgulayan Dr. Birtürk özkavak, “Her gün salgınla ilgili endişe verici haberler geliyor. Yüzlerce yurttaşımız hastalığa yakalanıyor ve ne yazık ki onlarcası hayatını kaybediyor. Böyle bir ortamda çelişkili rakamlar kaygımızı daha da büyütüyor” dedi.


özkavak, “Erken normalleşme girişimleri, zaten yetersiz olan tedbirlerin tamamen ortadan kaldırılışı ve kamuoyunun yanılmasına yol açan mesajlar verilmesi ve buna devam edilmesi bugünkü tablonun ana sebeplerinden biridir. Salgınla ve salgına karşı yürütüldüğü söylenen mücadele süreçleriyle ilgili çok ciddi kaygılarımız vardır. Bunların başında doğru ve düzenli bilgilendirme yapılmayışı gelmektedir. Son günlerde vaka sayılarının artması, ölümlerin devam etmesi ve birçok ilden yoğun bakım yataklarıyla ilgili gelen  çelişkili haberler haklılığımızı göstermektedir” ifadelerini kullandı.


özkavak, “ülkemizdeki salgının boyutları bilimsel yaklaşımlar ışığında yeniden ele alınmalı bilim insanları, sağlık meslek örgütleri, sendikalar vb. tüm tarafların katıldığı şeffaf bir değerlendirmeyle ortaya konularak bütün tedbirler ivedilikle ele alınmalıdır. Uygulanmaya konmalıdır. Salgınla mücadelede hep ön cephede savaşan sağlık emekçilerinin çok ciddi sorunları vardır. Başta etkili Kişisel Koruyucu Ekipman olmak üzere çalışma koşulları, çalışma saatleri, maddi sorunlar yaşanmaktadır. Tüm sağlık emekçilerine hızla test yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.