ESO Başkanı Kesikbaş; "Başka Eskişehir bizi bekliyor"

ESO Başkanı Kesikbaş;  “Başka Eskişehir bizi bekliyor”
  Eskişehir’de yer alan üç üniversitenin birlikteliğinden oluşan Tercihim Eskişehir platformunda Zirve Söyleşilerine konuk olan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Kesikbaş önemli açıklamalarda bulundu.Eskişehir Teknik...

 


 


Eskişehir’de yer alan üç üniversitenin birlikteliğinden oluşan Tercihim Eskişehir platformunda Zirve Söyleşilerine konuk olan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Kesikbaş önemli açıklamalarda bulundu.


Eskişehir Teknik üniversitesi Rektörü Danışmanı Prof. Dr. Abidin Kılıç tarafından sunulan Zirve Söyleşilerinin konuğu Kesikbaş, “öğrenciliğimizin geçtiği zaman, hayatımızın önemli zaman aralıklarından. O yılları akademik anlamda ve dostluklar anlamında anıyorum. üniversitede öğrenciliğimin yanı sıra, o yıllarda çok kitap okudum. ODTü’de öğrenci iken şantiyelerde öğrenme arzusu ile bulundum. Ve sonrasında kendi işimi kurarken bu birikimden yararlandım. Elektrik panosu imalatı ile başlayan iş hayatımız ID sektörüne geçişimizle devam etti. Küçük atölyelerde başlayıp, birikim ve iş tecrübemizle büyüdük. 2001 krizine 2000 m2 fabrika ile yakalandık. Ama bu krizi aşmak için uçaklarda uyudum, ucuz otellerde kaldım ve ürün satmak için çalmadığım kapı kalmadı. Teknolojiyi kullanarak 2005 yılında krizi aşmıştık ve tesislerimize sığmıyorduk. Aynı yıl İstanbul’dan Eskişehir’e fabrikamızı taşıdık ve krizi fırsata dönüştürmüştük” dedi.


ESKİŞEHİR İLKLERİN ŞEHRİ


Başkan Kesikbaş kentimiz ile ilgili olarak da “Eskişehir ilklerin kenti olmuştur. Bu kentin bir ruhu var. Biz farklıyız. öncüyüz ve yenilikçiyiz. Ve bu şehir mutlu ve genç beyinlere inanıyoruz. Ve her türden insanın yaşadığı bir şehir. Sosyal eşitliği iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Ben bu kentte kendimi iyi hissediyorum. Bu şehrin tamamı aslında bir kampüs. 870 Bin kişi bu şehirde aslında bir kampüste yaşar gibi yaşıyor. Benim öğrencisi olduğum ODTü’de bunu yaşayamazsınız. Şehirden izolesinizdir. Eskişehir dünyanın en güvenli şehirlerinden biridir ve aileler rahat olabilirler. Ve kentimiz çocuklarımıza kucak açar. Eskişehir Sanayi Odası olarak koyduğumuz hedeflerden birisi de kentin Entelektüel sermayesini şehirde tutabilmektir. Kültürel ve entelektüel alt yapımızı büyüttüğümüzde küresel kent oluruz. Bu imkanı yaratmak için çok çalışıyoruz. Bir öğrencimizin Eskişehir’i tercih etmesi ile sanayicinin Eskişehir’i tercih etmesi nedenleri aynıdır. Kentin havasının temizliği, kültürel alt yapısı, ulaşımı gibi olanaklarınızın geniş olması gerekiyor” dedi.


BAŞKA BİR ŞEHİR OLACAK


öğrencilerin Eskişehir’i tercih etmeleri konusunda ise Başkan Kesikbaş, “Bugün şehrimizdeki bir üniversiteyi tercih edecek öğrencimiz 4 yıl sonra mezun olduğunda, bu şehrin sanayisinin 5 milyar dolar ihracat yapacak seviyeye gelmesi hedefini taşıyoruz. Eskişehir bir cazibe merkezidir. 4 yıl sonra bizi başka bir Eskişehir bekliyor. BEBKA ile birlikte Mesleki Eğitim Merkezi açıyoruz. Burası önemli bir mesleki eğitim merkezi olacaktır. En iyi makinalarla dizayn ediyoruz. öğrencilerimize staj olanağı yaratmaya çalışıyoruz. Bitirme Projelerinden çok inovatif olanları sanayicilerimiz tarafından değerlendiriyor. Sanayi-üniversite işbirliğini sözden hayata geçiriyoruz. Fazlasıyla gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz.üç üniversitemizin bir araya gelmesi bile kent kültürümüzün ne denli güçlü olduğunu gösteriyor. Bu kent demokrasiyi ve bölüşümü içine sindirmiş bir kent. Mutlaka bu şehrin tercih edilmesi bu ortak kültürün bir yansımasıdır. öğrencilerimizin iş konusunda bir endişesi olmasın. Kentimiz eğitim seviyesi en yüksek olanların yaşadığı bir şehirdir. Gençler tercihiniz Eskişehir olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.