Milletvekili Çakırözer; "Tülomsaş'ı yağmalama planı mı?"

Milletvekili Çakırözer;   “Tülomsaş’ı yağmalama planı mı?”
 CHP’li Çakırözer, TCDD’nin Eskişehir’de içinde TÜLOMSAŞ tesisleri, tarihi Gar binası, demiryolları lojmanlarının da yer aldığı 123 hektarlık arazisini Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri’nin bilgisi...

 


CHP’li çakırözer, TCDD’nin Eskişehir’de içinde TüLOMSAŞ tesisleri, tarihi Gar binası, demiryolları lojmanlarının da yer aldığı 123 hektarlık arazisini Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri’nin bilgisi dahi olmadan imara açma kararına tepki gösterdi.


 


CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, “126 yıllık Türkiye markamız TüLOMSAŞ’ı işlevsizleştirip Ankara’da adresi dahi olmayan bir kuruma bağladığınız yetmedi, şimdi de TüLOMSAŞ arazilerini yağmalama planı başlatıyorsunuz. TüLOMSAŞ’ınhaberi dahi olmayan bu yağmalama planı ileEskişehir’in gökdelenler, AVM’lerle dolu nefes alınamaz, yaşanılmaz bir kente dönüştürülmesini, binalara boğulmasını istemiyoruz. Bu bölge yeniden yapılanacaksa, mutlaka Büyükşehir Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerimiz ile işbirliği içinde şehrin ve hemşehrilerimizin ihtiyaçları öncelik kabul edilerek planlama yapılmalıdır” dedi


Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı TCDD, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe sınırlarında yer alan 123 hektarlık kendi arazisi üzerinde imar değişikliği için ihale süreci başlattı. İçerisinde, bir yüksek okul ile bir ortaokul, bir devlet hastanesi, bir tren istasyonu, DDY lojmanları, bir halı saha ve bir spor salonu, açık ve kapalı düğün salonu, misafirhane, demiryolları ve devrim otomobili müzesi ile TüLOMSAŞ fabrikasını barındıran bu arazinin imarı için açılan ihaleyi Meclis gündemine taşıyan çakırözer, Ulaştırma ve AltYapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nasoru önergesi yöneltti.


Yapılacak imar planı ile Eskişehir’de TüLOMSAŞ ve önemli kamu kurumu binalarının arazilerinin de bulunduğu çok değerli bir bölgenin özelleştirilmesinin gündemde olup olmadığını soran çakırözer, “TüLOMSAŞ tesisleri, tarihi tren garı binası, demiryolları lojmanları, demiryolları hastanesi ve okulların da içinde bulunduğu bu arazi üzerindeki imar değişikliği ile amaçlanan nedir? TüLOMSAŞ’ın 500 dönümlük arazisinin de bulunduğu bu alanlar iskana açılarak satılacak mı? Eskişehirimiz ile bütünleşmiş 126 yıllık Türkiye markamız TüLOMSAŞ’ın kapatılarak Ankara’da adresi dahi olmayan TüRASAŞ isimli bir şirkete bağlanmasının hemen ardından gelen bu karar ile TüLOMSAŞ’ın arazilerinin yağmalanmasına nasıl göz yumarsınız?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.