ETO Başkanı; "Torunlarımız ödeyecek"

ETO Başkanı;  “Torunlarımız ödeyecek”
 Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Güler, vatandaşların ilgi gösterdiği altın ve döviz mevduatlarının ancak günü kurtarabileceğini vurguladı.Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, döviz ve altın kurundaki yükseliş...

 


Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Güler, vatandaşların ilgi gösterdiği altın ve döviz mevduatlarının ancak günü kurtarabileceğini vurguladı.


Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, döviz ve altın kurundaki yükseliş ve vatandaşların döviz ve altına gösterdiği ilgi hakkında değerlendirmede bulundu. Yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada COVID-19 salgını sebebiyle altına olan ilginin arttığını belirten Güler, ancak bu yatırımın sadece günü kurtarabileceğini, uzun vadeli istikrarın ancak üretimle hayat bulabileceğini ifade etti. Açıklamasında döviz kurundaki yükselişin bedelinin ağır olacağını vurgulayan Güler, Türkiye’nin ekonomisindeki yapısal sorunlarını çözmek ve istihdamı artırmak için üretim ekonomisine odaklanması gerektiğinin altını çizdi.


KUR ŞOKLARININ BEDELİNİ TORUNLARIMIZ öDEYECEK


Ucuz faizli kredilerin döviz ve altına yönlendirmesinin Türk Lirasının değer kaybını artırdığını belirten Güler,“ Devletimizin verdiği düşük faizli kredilerin ne yazık ki dövize ve altına yönlendirildiğini görmekteyiz. Bu durum ancak Türkiye’nin yaşadığı döviz kuru şoklarının tetiklenmesine, ülkemizin parasının değer kaybetmesine sebep olur. Dövizin sadece 1 kuruş yükselmesi, Türkiye'nin dış borcunun 4 milyar liradan fazla artması anlamına gelmektedir. Döviz borcumuzun daha da yükselmesinin bedelini yalnızca bizler değil; çocuklarımız ve torunlarımız ödeyecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.