OSB Meslek Lisesi öğrencilerin gözdesi

OSB Meslek Lisesi öğrencilerin gözdesi
Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açılan “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi.Eskişehir sanayisinin...

Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açılan “özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi.


Eskişehir sanayisinin 25 yıllık hayalini gerçekleştirmek üzere Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından 2019-2020 eğitim öğretim dönemindeaçılan“özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”kısa sürede öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi. 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda yeni ana kampüs binasında eğitim vermeye hazırlanan okul, kayıt döneminde en çok tercih edilen okullardan biri haline geldi. Türkiye genelinde meslek liselerine yüzde 38, Eskişehir’de ise yüzde 28 civarında talep olurken, bu eğitim döneminde 270 yeni öğrencinin alınacağı özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’neise yüzde 200 civarında bir talep yaşandı.


MESLEK LİSEMİZE YüZDE 200 CİVARINDA TALEP VAR


Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına 2019-2020 eğitim öğretim sezonda hizmete açılan okulun kısa sürede en çok tercih edilen okullardan biri olduğunu söyleyerek, “Sanayimizin ihtiyacı olan yetişmiş işgücünü karşılamak adına kısa sürede temelini attığımız ve 2019-2020 eğitim öğretim sezonunda eğitim başlayan okulumuz, çok kısa sürede hem öğrencilerimiz hem de velilerimizin gözdesi haline geldi. Yeni eğitim dönemi öncesi okulumuza çok yoğun bir ilgi ve talep var. Türkiye genelinde meslek liselerine ilgi ortalama yüzde 38 civarında, Eskişehir’de bu oran yüzde 28 civarında olmasına karşın bizim okulumuza yüzde 200 civarında bir talep oldu” dedi. Küpeli, halen geçici binada 100 öğrencin eğitim gördüğünü, 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda 270 yeni öğrenci alacaklarını söyleyerek, ilerleyen yıllarda açılacak yeni bölümlerle bu sayı daha artacağını, ilk mezunları ise 3 sene sonra vermeye başlayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.