OSB Başkanı Nadir Küpeli; "Sanayimiz üretiyor"

OSB Başkanı Nadir Küpeli;  “Sanayimiz üretiyor”
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, TÜİK tarafından açıklanan Sanayi Üretim İndeksindeki yükselişe ilişkin olarak “Sanayi üretim endeksindeki artış bir önceki aya göre yüzde 17,6 düzeyinde arttı. Yükselişin önümüzdeki...

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, TüİK tarafından açıklanan Sanayi üretim İndeksindeki yükselişe ilişkin olarak “Sanayi üretim endeksindeki artış bir önceki aya göre yüzde 17,6 düzeyinde arttı. Yükselişin önümüzdeki aylarda da süreceğini düşünüyoruz” dedi.


Sanayide çarklar dönüyor


TüİK tarafından açıklana sanayi üretim ve ciro endekslerindeki gelişmeleri değerlendiren Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli “Eskişehir özelinde de bakacak olursak, sanayimizde üretim çok hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. OSB’deki elektrik ve doğalgaz tüketim rakamlarımız haziran ve temmuz aylarında çok iyi bir seviyede, üretimdeki artışa bağlı olarak göstergelerde olumlu gelişmelere işaret ediyor” dedi.


CİRO ENDEKSİ YüZDE 10,4 ARTTI


TüİK tarafından açıklanan ciro endekslerini de değerlendiren Başkan Nadir Küpeli “TüİK verilerine göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 arttı. Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 artmış durumda. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 19 artmış. Bu olumlu tablonun devamını önümüzdeki aylarda da sürmesini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.