Ekmek zamlandı, minibüs zammı yolda

Ekmek zamlandı, minibüs zammı yolda
 Eskişehir’de faaliyet gösteren fırın işletmecilerinin bundan 8 ay önce yaptıkları fiyat artışı talebi bugünden itibaren hayata geçirildi. Öte yandan minibüsçüler de zam için hazırlık yapıyor.Eskişehir Ticaret Odası...

 


Eskişehir’de faaliyet gösteren fırın işletmecilerinin bundan 8 ay önce yaptıkları fiyat artışı talebi bugünden itibaren hayata geçirildi. öte yandan minibüsçüler de zam için hazırlık yapıyor.


Eskişehir Ticaret Odası (ETO) meclis toplantısında alınan zam kararı korona virüsü salgını nedeniyle uygulanmamıştı. Ekmeğe gelen 25 kuruşluk artış bugünden itibaren geçerli olacak. Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, işletmeler olarak virüs salgını sebebiyle alınan zam kararını sekiz aydır uygulamadıklarını söyledi.


Başkan Mülazımoğlu “Talebimizi Ticaret Odası meclis gündemine bağlı olduğumuz komite tarafından taşıdık. Maliyetler artıkça fiyat artışı talebinde bulunmaya da mecbur kaldık. Virüs salgını nedeniyle aldığımız zam kararını aylarca ertelemek durumda kaldık. Bugünden itibaren 200 gram ekmek 1 lira 50 kuruştan satılacak.25 kuruş bir artışı uygulamak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.


MİNİBüSE ZAM YOLDA! 4 LİRA OLACAK!


Artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen minibüsçü esnafı,  zam kararı aldığını söyledi. Minibüsçüler Odası Başkanı İlhan Ay, “Eylül ayında dilekçemizi vereceğiz” dedi.


3 liradan yolcu taşıyan minibüsçüler zam kararı aldı.


Minibüsçüler Odası Başkanı İlhan Ay, “Eylül ayında dilekçemizi vereceğiz. Esnafımız çok zor durumda. Artık dayanamıyoruz. Minibüs fiyatlarının 4 liraya çıkmasını talep edeceğiz” dedi.


Ay, “Akaryakıt başta olmak üzere tüm girdilere gelen fiyat artışı üyelerimiz olumsuz yönde etkiledi. Zam yapmamak için bir süreden beri direndik. Halkımızın zor durumda olmaması için uzun süre aynı fiyatla hizmet vermeye devam ettik. Artık dayanamıyoruz. Mecbur kaldık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.