Okullar 21 Eylül'e hazır mı?

Okullar 21 Eylül’e hazır mı?
Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, okulların açılışının 21 Eylül’e ertelemesiyle İŞKUR aracılığıyla personel alımlarının ikinci bir emre kadar durdurulduğunu hatırlatıp, “İŞKUR üzerinden alınacak hizmetli alımının...

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, okulların açılışının 21 Eylül'e ertelemesiyle İŞKUR aracılığıyla personel alımlarının ikinci bir emre kadar durdurulduğunu hatırlatıp, “İŞKUR üzerinden alınacak hizmetli alımının ertelenmesiyle okullar eğitim, öğretime ve salgına karşı nasıl hazır hale getirilecek?” diye sordu.


 



Başkan Faik Alkan, okullara toplum yararına proje kapsamında personel alımının ikinci bir emre kadar durdurulması sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“Okulların açılışının 21 Eylül'e ertelenmesiyle İŞKUR aracılığıyla geçici süreyle alınan  başta temizlik görevlisi olmak üzere personel alımı ikinci bir emre kadar durduruldu. Okulların bir kısmında kadrolu hizmetli olmadığı gibi olanlar da yeterli sayıda olmadığı bildiğimiz bir gerçektir. Bu bakış açısı ve mantıkla pandemi ile mücadele etmek mümkün değildir. Pandemi eğitime ara verin demiyor, eksik olanları, sıkıntıları, pisliği hatırlatıyor, doğru düzgün okul ve derslikler hazırlayın, ulaşım ve trafiğinizi sağlıklı hale getirin, doğru düzgün nitelikli eğitim verin diyor. İŞKUR üzerinden alınacak hizmetli alımının ertelenmesiyle okullar eğitim, öğretime ve salgına karşı nasıl hazır hale getirilecek? Kamusal eğitimden her uzaklaştığımızda sorunlar artarak devam etmektedir. İktidar ın ideolojik bakış açısı olan sorunu vatandaşa havale etmek ile salgınla mücadele etmek maalesef çok zordur. Bir an önce okulların temizlik ihtiyacı giderilmelidir. Yardımcı hizmetli sorunu çözülmeden okullar açılamaz. Hep vurguladığımız gibi salgınla mücadele bir ekip işidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.