Asırlık firma bölge müdürlüğü oldu

Asırlık firma bölge müdürlüğü oldu
 Eskişehir’in sanayideki hafızası konumunda olan asırlık çınar Tülomsaş, bölge müdürlüğü haline getirildi. Bir süre önce tüzel kişiliği sonlandırılan Tülomsaş, Ankara’daki Türasaş’a bağlı bir bölge müdürlüğü...

 


Eskişehir’in sanayideki hafızası konumunda olan asırlık çınar Tülomsaş, bölge müdürlüğü haline getirildi. Bir süre önce tüzel kişiliği sonlandırılan Tülomsaş, Ankara’daki Türasaş’a bağlı bir bölge müdürlüğü olarak çalışacak. Müdürlüğün başına ise Bülent Toksul getirildi.


 


Tülomsaş’ın Ankara’da kurulan Türasaş adlı şirkete bağlanmasının ardından yaşanan gelişmelere dair Demiryol İş Sendikası bir açıklama yaptı. Açıklamada Tülomsaş’ın yeni Genel Müdürü’nün Bülent Toksul olduğu bilgisine yer verildi. Açıklamada hızlı tren ve Uraysim çağırısı da yapıldı.


Demiryol İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Türaşaş Genel müdürlüğü görevine Mustafa Metin Yazar’ın atanmasının ardından dün itibari ile, Türaşaş Eskişehir bölge müdürlüğü görevine Bülent Toksul getirilmiş olup yeni görevlerinde başarılar dileriz. Eskişehir’in halkının, fabrikanın Türk Halkının ihtiyacı vardır, ilkleri başaran şehrin gurur kaynağı olan (cer atölyesinin) yeni ekiple yeni başarılara koşacağı inancındayız.


HIZLI TREN SöZLERİ VERİLDİ


Geçmişte çeşitli dönemlerde görev yapan, iktidardaki siyasetçilerimiz  değişik zamanlarda  yüksek hızlı trenin ve milli yüksek hızlı trenin,  Eskişehir'de üretileceğine dair sözler verilmişti. En son bir önceki Ulaştırma Bakanımız Sayın Cahit Turan'ın fabrikamızı ziyaretinde Eskişehir valiliğinde yüksek hızlı trenin Eskişehir'de yapılacağına dair müjde verdiğinde şimdiki bakan bey Sayın Adil Karaismailoğlu yanında idi. Biz inandık, güvendik, hayallerimizin gerçekleşmesini umut ediyoruz. Demiryolu ve demiryolcu kenti olan şehrimiz raylı sistemler üretim merkezi idi, milli ve yerli yüksek hızlı trenin üretiminin hayata geçirilmesi, bu güne kadar şehrin hak etmiş olduğu hakkının korunması olacaktır.


URAYSİM TAMAMLANMALI


Ayrıca, Anadolu üniversitesi'nin finansmanını yaptığı aynı zamanda da takip ve kontrolünü de sürdürülmekte olduğu. URAYSİM Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezinin tamamlanması için, duraklama döneminin sonlandırılması gerekmektedir. 


Tüm vekillerimizin meclis nezninde girşim lerde bulunup gerektiğinde soru önergeleri ile Eskişehir in hakkını sorgulamaları arzusundayız. Aksi halde tarih nezninde bu yaşananları anlatmakta zorlanılacağı malumdur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.