ESOGÜ'de Meyve Hasadı bitti

ESOGܒde Meyve Hasadı bitti
   Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ali Numan Kıraç Yerleşkesinin 300 dekar deneme arazisinde yetiştirilen meyvelerin hasadı gerçekleştirildi. Haziran ayında kiraz ile başlayan vişne, erik, elma, şeftali, nektarin...

 


 


 


Eskişehir Osmangazi üniversitesi Ziraat Fakültesi Ali Numan Kıraç Yerleşkesinin 300 dekar deneme arazisinde yetiştirilen meyvelerin hasadı gerçekleştirildi.


 


Haziran ayında kiraz ile başlayan vişne, erik, elma, şeftali, nektarin ile devam eden hasat dönemi elma ve armut derimi ile sona erdi. ESOGü Bahçe Bitkileri Bölümü Meyve Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı Dr. öğretim üyesi Cenap Yılmaz bu sene hayata geçirilen kendin topla, tart, satın al etkinliği kapsamında üniversite personelince kilolarca meyve toplandığını; en az ilaç ile üretilen meyvelerin oldukça rağbet gördüğünü söyledi.


Ziraat Fakültesi meyve bahçesinin pek çok tür ve çeşit barındırdığını belirten Dr. öğretim üyesi Yılmaz, TüBİTAK VE BAP tarafından desteklenen çok sayıda proje yürüttüklerini kaydetti. Son dönem çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde de bulunan Dr. öğretim üyesi Yılmaz, armutta sıklıkla görülen ateş yanıklığı hastalığına dayanıklı yeni genotipler geliştirmeyi başardıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.