Ailesini gururlandırdı

Ailesini gururlandırdı
  Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye’nin El-Bab kentinde şehit düşen Eskişehirli Melih Özcan’ın ismi büyüdüğü Günyüzü İlçe Devlet Hastanesine verilmesi, ailesini hem gururlandırdı, hem de duygulandırdı. 26...






 



Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye'nin El-Bab kentinde şehit düşen Eskişehirli Melih özcan’ın ismi büyüdüğü Günyüzü İlçe Devlet Hastanesine verilmesi, ailesini hem gururlandırdı, hem de duygulandırdı.



26 yaşındaki Piyade Uzman çavuş Melih özcan, 24 Kasım 2016 tarihinde, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye'nin El-Bab kentinde şehit olmuştu. Vatan için yavrusunu şehit veren anne Melek özcan, çocuğun ismini yaşatması için şehidin doğup büyüdüğü Günyüzü ilçesinin Devlet Hastanesine verilmesini istedi. Bir sağlık çalışanı olan şehit annesinin isteğinin yerine getirilmesi için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortak çalışma başlatılmıştı. çalışmaların sonucunda 27 Ağustos tarihi itibarı ile Günyüzü İlçe Devlet Hastanesi’nin tabelası Günyüzü Şehit Melih özcan İlçe Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. Yapılan başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından hastanenin isminin değiştirilmesi haberini alan şehit ailesinin sözleri ise herkesi duygulandırdı. Şehit ailesi, bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederek, mutlu ve gururlu hissettiğini dile getirdi.

“çOCUĞUMUN İSMİ YAŞASIN İSTEDİM”
Evli ve 2 çocuk babası Şehit Melih'in adının, Günyüzü İlçe Devlet Hastanesine verilmesi konusunu ilk kez gündeme getiren şehit annesi Melek özcan, konuyla ilgili konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Melek özcan, “Ben kendim hastanede çalışıyorum, sağlık kurumunda çalışıyorum. Dedim ki oğlumun adı bir hastanede olsun, en azından onu şehitliği yüzü suyu hürmetine bütün hastalara şifa olsun istedim. çok da mutluyum. Ben bunu ilk defa İl Sağlık Müdürümüz Uğur Bilge’ye ilettim. Hocam dedim, ‘evladımın isminin hastanede yaşamasını istiyorum’ dedim, O da ‘tamam, emrin olur şehit annemiz’ dedi. ‘Sen başvuruda bulun, dilekçeni yaz, gerisi bize ait’ dedi. Allah razı olsun onayladılar. Bakanlığımıza gitti ve Uğur hocamız İl Sağlık Müdürümüz onay kağıdını kendi eliyle odama getirdi ve bu mutlu haberi bize verdi. Orada başkanlarımız var, Mustafa Desteci. Ondan sonra Başhekimimiz Mustafa Karagülle var, bunların hepsinin bana çok katkısı oldu. Maddi, manevi çok destek oldular bana. Allah razı olsun. En azından yavrumun adı hastane gibi bir yerde yaşayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.