Çocuklar içeride, veliler dışarıda ter döktü

Çocuklar içeride, veliler dışarıda ter döktü
 Dün gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) Eskişehir’de sınava giren öğrenciler memur olmak için birbirleriyle yarıştı. Sınavlar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi.KPSS lisans...






 


Dün gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) Eskişehir’de sınava giren öğrenciler memur olmak için birbirleriyle yarıştı. Sınavlar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi.


KPSS lisans sınavları dün sabah saat 10.15 itibarıyla başladı. İlk olarak Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarına giren öğrenciler, 120 soruya cevap verdi. 130 dakika boyunca devam edecek olan sınavda, katılımcılar memur olabilmek için ter döktü. Sosyal mesafelere uygun olarak belirlenen okulların içerisinde sınavlara giren adaylar, gerekli kontrollerin ardından sınavın yapılacağı salonlara alındı. Dışarıda sınava giren adayları bekleyen aileler ise, sosyal mesafe kuralından sınıfta kaldı. Birbirleri ile olan 1 buçuk metrelik kuralı çiğneyen bazı vatandaşlar, yakınlarının sınavlarının bitmesini bekledi.
Dışarıda çocuğunu bekleyen Süleyman Hayırlı, "çocuklara Allah zihin açıklığı versin. hepsinin iyi yerlere gelmelerini temenni ediyoruz. Mesafeye uyan velileri pek göremiyorum. Sanki düğün, seyran gibi kalabalık. Ayrı ayrı dağılıp, ayrı şekilde oturabilirlerdi ama pek uyan yok" dedi.
KPSS 2020'de ter döken çocuğunu bekleyen Gürcan Demir ise, "İnsanlar birbirinden uzak durmazsa sıkıntı oluyor. Bence kurallara uymak gerekiyor" dedi.
öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri sınavına giren adaylar 100 dakika içerisinde 80 soruya cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.