Fena yayılıyor

Fena yayılıyor
Eskişehir’de vaka artışları devam ederken, şehrin her köşesinden yeni bulaş haberleri geliyor. Son olarak bir sitede başlatılan karantina uygulamasının ardından bu kez iki farklı noktadan yeni pozitif haberleri geldi.MAKARNA ...







Eskişehir’de vaka artışları devam ederken, şehrin her köşesinden yeni bulaş haberleri geliyor. Son olarak bir sitede başlatılan karantina uygulamasının ardından bu kez iki farklı noktadan yeni pozitif haberleri geldi.

MAKARNA  KESERKEN BULAŞMIŞ
Edinilen bilgilere göre, Odunpazarı ilçesine bağlı Gürpınar Mahallesinde yaşayan 8 kadın, makarna hazırlamak için bir evde toplandı. Ertesi gün makarna kesenler arasındaki 4 kişide, daha sonra diğerlerinde Korona virüs tespit edildi. Şu anda mahallede virüse yakalanan 8 kişi karantinada dördüncü günlerine girerken, Gürpınar’da hiçbir önlemin alınmadığı görüldü. Normalde pandemi sürecinde karantinalı evlerde çeşitli önlemler alınırken, adeta sessizliğe bürünen 500 nüfuslu mahallede önlem alınmaması çevrede yaşayanları tedirgin etti.
"MAKARNA KESENLERDEN 4 KİŞİDE çIKTIĞINI DUYDUM"
Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Necla Burcu, mahalle yaşanan makarna olayını anlattı. Burcu, "Makarna kesmeye gitmişler, makara kesildikten sonra birinde çıkmış. Makarna kesenlerin içinde 4 kişide çıktığını duydum. Şu anda herkes evinde, kimse kimseye gitmiyor. Sağlık Bakanlığı’ndan 14 gün kimse birbirini kabul etmesin evinde otursun denildi. Dün kimlerle görüştünüz diye sorup numaralarını aldılar" diye konuştu.
KIR DüĞüNüNDE KORONA VAKASI
Eskişehir'de özellikle düğün organizasyonları sonrası vaka sayılarında artışlar yaşanıyor. Kentin nüfus bakımından en büyük mahallesi olan Emek'te de yeni tip koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Mahallede son olarak geçtiğimiz hafta çok sayıda ev karantinaya alınmıştı. Edinilen bilgiye göre kentte gerçekleşen kır düğünü sonrası rahatsızlanan düğün sahipleri hastanede tedavi altında alındı.
Emek Mahallesi'nde ikamet eden bir aile oğullarının düğünü için kır düğünü organize etti ve çok sayıda davetli düğün organizasyonuna katıldı. Düğün sonrası rahatsızlanan aile bireylerinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi. Filyasyon ekipleri düğüne katılım sağlayan kişilerle irtibata geçmeye devam ediyor. Daha önce de 71 Evler, Huzur ve 55 bin kişinin yaşadığı Emek Mahallesi’nde yoğunlaşan koronavirüs vakaları nedeniyle, Sağlık Müdürlüğü’nün filyasyon ekibince yapılan incelemelerin ardından çok sayıda evde karantina uygulaması başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.