"Bize masal anlatmaktan vazgeçin"

“Bize masal anlatmaktan vazgeçin”
 Eskişehir Tabip Odası ve SES üyeleri tarafından Eskişehir’de faaliyet gösteren üç büyük hastane önünde beyaz önlükler ve siyah kurdeleler ile COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları adına anma programı...

 


Eskişehir Tabip Odası ve SES üyeleri tarafından Eskişehir’de faaliyet gösteren üç büyük hastane önünde beyaz önlükler ve siyah kurdeleler ile COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları adına anma programı düzenlenerek basın açıklaması yapıldı.


öte yandan Eskişehir- Bilecik Tabip Odası tarafından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Türk Tabipler Birliği kapatılsın’ şeklindeki sözlerine de tepki gösterildi.  Dün öğlen saatlerinde Eskişehir Şehir Hastanesi, Eskişehir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi önünde eylem yapan doktorlar ve sağlık çalışanları, taleplerini de haykırdı.
 “MASAL ANLATMAKTAN VAZGEçİN”
Bugün burada hayatını kaydeden tüm sağlık emekçileri vatandaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduklarını kaydeden Eskişehir Tabip Odası Yöneticisi Birtürk özkavak, “Ve ivedilikle talep ediyoruz. COVID-19 salgın sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz. COVID-19 salgın sürecinin bugüne kadar ki yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz. Hiçbir salgın vatandaşların bireysel çabalarıyla önlenemez. Bireysel tedbirler merkezi ve kapsamlı bir irade ve güven verici kararlarla birlikte uygulandığında anlamlı olur. Gaflet uykusundan uyanıp masal anlatmaktan vazgeçin. Her gün vatandaşımız kitleler halinde hastalanıyor ve ölümler artıyor. COVID-19 salgını mücadelesinde başarı; akıl ve bilim esas alınarak, gerçekleri konuşarak, filyasyon ve test süreçlerini çok iyi yöneterek, tedavi ortamını iyileştirip, sağlık çalışanlarını motive ederek sağlanır. Salgının yaygınlaştığı, her gün birçok sağlık çalışanının hayatını kaybettiği, herkesin kendisi ve bütün yakınları için sürekli tedirgin olduğu bir süreçte herhangi bir başarıdan söz edilemez. Artık sesimizi duymak zorundasınız. ölmek istemiyoruz.” şeklinde konuştu.
Basın açıklamalarının ardından üç ayrı noktada pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanları adına birer dakikalık saygı duruşunda bulunularak tek tek anıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.