Muharrem İnce Eskişehir'de konuştu: "Atatürk dememek kimin haddine?"

Muharrem İnce Eskişehir’de konuştu:  “Atatürk dememek kimin haddine?”
Muharrem İnce’nin Sivas’tan başlattığı ‘Memleket Hareketi’nin durağı Eskişehir oldu. ‘Bin Günde Memleket’ ismini verdiği hareketi başlatan İnce, dün Eskişehir’de bir grup vatandaş tarafından karşılandı. İnce,...

Muharrem İnce’nin Sivas’tan başlattığı ‘Memleket Hareketi’nin durağı Eskişehir oldu. ‘Bin Günde Memleket’ ismini verdiği hareketi başlatan İnce, dün Eskişehir’de bir grup vatandaş tarafından karşılandı.


 İnce, Eskişehir’de ziyareti boyunca kendisiyle görüşmek isteyenleri veya kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri sosyal mesafe ve maske konularında uyardı. Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Canan Kaftancıoğlu'nun bir konuşmasında ‘Atatürk’ demeden ‘Mustafa Kemal’ ifadesini kullanmasına da tepki göstererek, “ Muharrem İnce’ye bile Muharrem diyemezken Mustafa Kemal Atatürk’e Mustafa Kemal demek kimin haddine?” dedi.


Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Sivas’tan başlattığı ‘Memleket Hareketi’ kapsamında Eskişehir’e geldi. İnce, Eskişehirli vatandaşlarla görüşerek, esnafı gezdi.


EKONOMİNİN SORUNLARI ZİRVE YAPTI


Yaşanan ekonomi ve sıkıntılar hakkında da açıklamalarda bulunan İnce, “Sayın Cumhurbaşkanı ekonomi pik yaptı diyor. Ne piki ya? Pik nedir ya? Nerden çıktı bu? Yaptıysa zirve yaptı diyeceksin. Ekonomi zirve yapmadı ama ekonominin sorunları zirve yaptı. Dolar zirve yaptı, euro zirve yaptı, tüketim mallarına yapılan zam zirve yaptı, ekonominin yapısal sorunları zirve yaptı, işsizlik zirve yaptı, tüm bunlar zirve yaptı. Ama bu ortamda hiçbir şekilde geri adım atmadan, kendimizi koruyarak, çevremizi koruyarak, sağlığımızı koruyarak, memleketi, memleket sevdalısı arkadaşlarım ile birlikte gezmeye, sorunları dinlemeye devam edeceğiz. Bizim istediğimiz çocuklarımızın güzel hayaller kurması. En mutsuz çocuklar Türk çocukları. Bunu hak etmiyor. Bunu hak etmiyoruz. 15 yaşında çocuklarımız mutsuz ama bu ülkenin akıllı evlatları, doktorları siyasetçiye laf söyleyemez. Bu memleketin en akıllı evlatları doktorlardır. Bizi tedavi ediyorlar, dünyada bir başka başarı örneği yok. Siyaset kurumu bunlara laf söyleyemez” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KEMAL DEMEK HADDİ DEĞİL


İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuşmasında Atatürk kelimesini kullanmamasına da tepki gösteren İnce şunları söyledi: “Ben bir fizik öğretmeni olarak en az 200 doktor öğrencim var benim. Bu memleketin akıllı evlatlarına siyasetçiler laf söyleyemez. Söyleyemeyecek. Söylememelidir. Benim adım Muharrem İnce. Ben 56 yaşındayım. Siz bana Muharrem diye hitap edebilir misiniz? Edemezsiniz. Niye? çünkü ben sizin babanız yaşındayım. Muharrem benim ön adım. Soyadım da İnce. Bana Muharrem Amca demen lazım, Muharrem Bey demen lazım. Muharrem İnce demen lazım. Bir şey demen lazım. Mustafa Kemal de Atatürk’ün ön adıdır. Yani Muharrem gibi. Atatürk ise soyadıdır. Kim oluyor da kim? İster Cumhurbaşkanı, ister il başkanı. Kimin haddine Mustafa Kemal demek. Soy adını söylemeye mecbursun. Muharrem İnce’ye bile Muharrem diyemezken Mustafa Kemal Atatürk’e Mustafa Kemal demek kimin haddine?”


VATANDAŞLAR İLGİ GöSTERDİ

Muharrem İnce’nin Eskişehir’de esnaf ziyareti ve vatandaşlarla görüşme gezisi vatandaşların ilgisini çekti. İnce, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlere veya görüşmek için yanına gelmek isteyenlere sosyal mesafe kuralını hatırlatarak maske takmalarını istedi. İnce, kimi zaman fotoğraf çekindiği kişinin ağzında maske olmadığını fark ederek tekrar maskeli fotoğraf çektirdi.


75 YAŞINDAKİ SOKAK SANATçISINA BAHŞİŞ VERDİ


Muharrem İnce, Eskişehir Köprübaşı gezisi sırasında önünden geçtiği 75 yaşındaki darbuka çalan sokak sanatçısıyla da bir süre sohbet etti. İnce, yaşlı sokak sanatçısına 100 lira bahşiş verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.