Çöpten açan çiçekler vatandaşla buluşuyor

Çöpten açan çiçekler vatandaşla buluşuyor
Bir yandan şehrin katı atıklarının elektrik enerjisine çevrildiği, bir yandan da ortaya çıkan ısı ile seralarda çiçek üretimi gerçekleştirilen Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi’nde büyük emekler ile üretilen...

Bir yandan şehrin katı atıklarının elektrik enerjisine çevrildiği, bir yandan da ortaya çıkan ısı ile seralarda çiçek üretimi gerçekleştirilen Katı Atık Dönüşüm ve Enerji üretim Tesisi’nde büyük emekler ile üretilen çiçekler Büyükşehir Belediyesi’nin üretici Marketi’nde vatandaşlar ile buluşuyor.


1990’lı yıllarda şehrin en büyük sorunlarından biri olan şehir çöplüğü, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Katı Atık Dönüşüm ve Enerji üretim Tesisi ile son teknoloji ile elektrik enerjisi üreten bir yer haline geldi. Tam kapasite ile çalıştığında 95 bin hanenin günlük elektrik ihtiyacını karşılayan tesiste ortaya çıkan atık ısı, bitki üretimi için de kullanılıyor. Alanında uzmanpersoneller tarafından tesis içerisinde bulunan seralarda üretilen alovera, kurdele çiçeği, sukulent çeşitleri ve mevsimlik çiçek türleri Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan üretici Market’te vatandaşlarla buluşuyor.


özellikle çiçeklere ilgi duyan vatandaşların üretici Marketlerde satışı başlayan çiçeklere ilgi gösterdiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mevsimlerine göre farklı türden çiçeklere vatandaşların üretici Marketlerden kolaylıkla ulaşabileceğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.