Suçlamaları kabul etmedi

Suçlamaları kabul etmedi
 Eskişehir’de onlarca kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Sibel G. ile avukat olan oğlu Sadık Hamza G. ile tutuksuz olan 2 kişinin yargılanmalarına devam edildi.Eskişehir 3ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya...

 


Eskişehir’de onlarca kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Sibel G. ile avukat olan oğlu Sadık Hamza G. ile tutuksuz olan 2 kişinin yargılanmalarına devam edildi.


Eskişehir 3ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sibel G., tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.Mağdurlar ile taraf avukatlarının da yer aldığı duruşmada ifade veren sanık Sibel G., SEGBİS aracılığı ile değil mahkemeye bizzat getirilerek savunma yapmak istediğini söyledi. Sistemde yaşanan sık sık kesilmeler nedeniyle sağlıksız ifadesi alınamayan sanık, üzerine atılı suçlamaları da kabul etmedi. Oluşturulan ve dergah adı altındaki mekanda Sibel G. adlı kadına, kurban parası, yumurta seans parası adı altına binlerce lira para ödediklerini belirten mağdurlar, paralarının geri iade edilmediğini sanıklardan da şikayetçi olduklarını söyledi.


Mahkeme heyeti, sözde ‘dergâh’ adıyla kurulan çiftlik evinde, psikolojik rahatsızlığı olanları tedavi ettiğini öne sürerek yaklaşık 13 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Sibel G.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve duruşmaya katılmayan mağdurların ifadesinin alınması için duruşmayı 6 Kazım 2020 tarihine erteledi.


OLAYIN GEçMİŞİ


Tepebaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, Keskin Mahallesi'nde, 10 dönümlük arazide sözde ‘dergâh’ olarak kullanılan çiftlik evinde, psikolojik rahatsızlığı bulunan kişileri para karşılığında ilginç yöntemler kullanarak tedavi ettiğini öne süren Sibel Gönül’ün dolandırıcılık yaptığı şikayetleri üzerine harekete geçti.


Geçen yıl ağustos ayında soruşturma başlatan ekipler, çiftlik evine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan avukat Sadık Hamza G. tutuklanırken, firar eden annesi Sibel G., ise kısa süre sonra Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yakalanarak tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.