Çakırözer'den AB'ye çağrı var

Çakırözer’den AB’ye çağrı var
TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu hafta yapılacak ve Türkiye’ye yaptırımların tartışılacağı Brüksel’deki 24 Eylül AB zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada AB liderlerine...

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, bu hafta yapılacak ve Türkiye’ye yaptırımların tartışılacağı Brüksel’deki 24 Eylül AB zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada AB liderlerine çağrıda bulundu.


 


çakırözer’in AB zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada şu mesajlar yer aldı: “Avrupa Parlamentosu geçen hafta Türkiye’ye karşı çok haksız ve tamamen Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi yanlısı bir karar aldı. Bu hafta da AB Konseyi aynı gündem ile toplanacak, belki yaptırımları görüşecek. Şimdiden çağrıda bulunuyorum: Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Fransa’nın baskısıyla alınacak ekonomik yaptırımlar hiçbir sorunu çözmez.


TüRKİYE VE KKTC’NİN HUKUKU KORUNMALI


“Gerçek çözüm Ege ve Doğu Akdeniz’de sorunun taraflarının oturup aralarında anlaşmalarıdır. Bu anlaşmanın temel ilkesi de bellidir: Hakkaniyet. Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hakkı hukuku korunmadan bulunacak çözümün de, alınacak yaptırım kararlarının da hiçbir anlamı olmayacaktır.”


HALKIN AB YöNELİMİNİ BİTİRİRSİNİZ


“Alınan her yaptırım kararı Türkiye’yi, AB değerlerinden, ilkelerinden, reform hevesinden uzaklaştıracak, Türkiye’de yurttaşların hala yüksek çıkan Avrupa’ya yönelimini son derece olumsuz etkileyecektir. AB’ye karşı güvensizliği pekiştirecek ve Türkiye’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet çizgisinden, Batı’dan koparmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürecektir”


AB üYELİK SüRECİ CANLANDIRILMALI


“Yapılması gereken Türkiye AB yakınlaşmasını destekleyecek, güçlendirecek adımları ortak atmaktır. Bunların başında da Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi, donmuş bulunan üyelik sürecimizin canlandırılması ve vizesiz seyahat hakkının bir an önce Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmesidir” 


MERKEL’DEN DEĞİL, MECLİS’TEN DESTEK ALIN


çakırözer, Cumhurbaşkanlığı’nın ya da Dışişleri Bakanlığı’nın yürütülen müzakere süreci hakkında TBMM’yi mutlaka bilgilendirmesi gerektiğini de belirterek şöyle konuştu:


“Almanya Başbakanı Merkel ile bunca gizli pazarlık oluyor. Karşılıksız jestler yapılıyor, tavizler veriliyor ama TBMM’ye bilgi verilmiyor. Oysa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dış politikada her zaman en büyük destek ve dayanışma hep Gazi Meclis’te gerçekleşmiştir. Dışişleri Bakanı haksız yere Lozan Anlaşmasını kötüleyeceğine, derhal Meclis’e bilgi vermeli, muhalefet partilerinin görüş, eleştiri ve tavsiyeleri alınarak bu kritik süreç yürütülmelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.