Sosyal medyada eleştirildiği için; Atatürk'ün benzeri dava açmış

Sosyal medyada eleştirildiği için;  Atatürk’ün benzeri dava açmış
  Eskişehir, 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi ilginç bir dava konusuna ev sahipliği yaptı. Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken Göksel Kaya, kendisini sosyal medyadan eleştiren M.D. isimli şahıs hakkında şikâyetçi oldu. Şikâyetin...

 


 


Eskişehir, 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi ilginç bir dava konusuna ev sahipliği yaptı. Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken Göksel Kaya, kendisini sosyal medyadan eleştiren M.D. isimli şahıs hakkında şikâyetçi oldu.


 


Şikâyetin ardından eleştiri yaptığı ileri sürülen şahıs hakkında kamu davası açıldı. Bir dönem dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından ticari amaçları için Atatürk’ü istismar etmekle tepki gören Göksel Kaya’ya sosyal medya hesabından eleştiri yağdırdığı iddia edilen M.D. adlı vatandaş hakkında dava açıldı. İlginç olay şöyle gelişti. Hakkında dava açılan M.D. sosyal medya hesabından Göksel Kaya’nın Atatürk kimliği ile bir okulu ziyaret etmesini “Bu ülkede Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapar? Bu palyaço hangi sıfatla okullara gidip çocukların beynine kendini kazıyor?”sözleri ile eleştirdiği ileri sürüldü. Paylaşımının savcılığa şikâyet edilmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçlamasıyla M.D. hakkında iddianame hazırladı. İddianeme 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın karar duruşmasına katılan M.D. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek “Polis merkezinde verdiğim ifadem doğrudur.Atatürk hatırasına hakaret suçu işlemedim.Kabul etmiyorum.Ben kendisini makyajlayan ve bundan para kazanan tiyatrocu Göksel Kaya isimli kişiyi eleştirmiştim. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum” dedi. Sanık avukatı da yaptığı savunmada şikayetçi Göksel Kaya’nın tiyatrocu olduğunu belirterek “Atatürk’e benzerliliğini istismar etmiştir. Ayrıca makyajla da bu benzerliği de arttırmıştır. Ayrıca çalışmıştır. Atatürk şeklinde makyajlama yapmıştır. özel hayatında ise bu istismarı paraya çevirerek menfaat sağlamaya çalışmıştır. Bu tür davranışları tepki görerek medyada haber olmuştur. Müvekkilimde bu haberlere istinaden şahsı eleştirmiştir. Müvekkil Atatürk’e herhangi bir hakarette bulunmammış, Atatürk’ün istismarını düşünerek bu şahsı eleştirmiştir. Beratini talep ediyoruz” dedi. Mahkeme heyeti alınan ifadelerin ardından, Göksel Kaya’nın şikayetçi olduğu M.D. isimli emekli vatandaşın beraatine karar vererek davayı sonuçlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.